Dünyada İnsan Başına Düşen Karınca Sayısı Ne Kadardır?

Dünyada insan başına düşen karınca sayısı bir milyondur.

İnsan Sesi Bir Kahveyi Kaynatabilir Mi?

Eğer 9 yıl boyunca kesintisiz bağırabilseydiniz oluşan ses enerjisi bir fincan kahve kaynatmaya yeterdi. 

Dünyanın En Büyük Buz Dağı Nerede ve Nasıl Oluştu?

Bugüne kadar ölçülmüş en büyük buz dağı, 200 mil uzunluğunda ve 60 mil genişliğindedir ve Belçika'dan daha büyük bir yüz ölçümüne sahiptir.

Kuaförde Epilasyon Yani Ağda Yaptırmak Günah Mıdır?

Kadınlar kendi aralarında da mahremiyet konusuna dikkat etmeleri gerekmektedir. Mahremiyet konusunda sadece erkeklere göre hareket edilmez.

Kadınların Kuaförde Epilasyon Yaptırması Haram Mı?

Kadınlar kendi aralarında da mahremiyet konusuna dikkat etmelidirler.
Kadının kadına da haram olan bölgeleri vardır.
Konuyla ilgili İlahiyatçı Ali Rıza Demircan’ın görüşleri şöyle;
“Müslüman kadınlar, bikini veya mayo ile denize giremezler. Çünkü kadınlarımız, üreme organı ve yakın çevresi anlamına gelen Ferc’lerini korumakla yükümlüdürler”. Ardından da Müslüman bir bayanın, kadın kuaföründe üreme, koltukaltı ve bacak bölgesi kıllarına yönelik işlem yaptırmasının günah olduğu düşücesinde.Demircan’ı destekleyen diğer ilahiyatçılarda aynı görüşte. Bir kadın kendi kendine yapabilecekken cinsel organını başka bir kadına açması doğru bir davranış değildir. Lezbinyenlik gibi bir duruma yol açabilir ve bu da haramdır. Yanlız sağlık sorunu ve doğumda doktora açmakda bir sorun yoktur.
Bir kadın ya da erkek, hemcinslerine asla cinsel organını gösteremez. Kadın ve erkek, diz ile göbeği arasını yalnızca eşine gösterebilir.Sağlık sorunları ve doğum bu konunun dışında. Doktora böyle bir durum söz konusu değildir. Doktora mahremiyet yoktur.

Alıntıdır.

Kayıt Parası İsteyenler Nereye Şikayet Edilir?

Okullarda Bağış ve Kayıt Parası Yasak. Yeni 4+4+4 sistemine geçilmesiyle bu yıl eğitimde yeniliklerle açıldı. Üniversite harçlarının kaldırılmasıyla parasız eğitimde büyük adımlar atıldı. Bu ücretsiz eğitim hakkı yıllardır zaten var ama yinede son yıllarda okullarda kayıt alındığına dair şikayetler geliyor. Milli eğitim bakanlığı kimseden kayıt parası istenmeyecek isteyenleri şikayet edin çağrısı var.
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer Kayıt parası alınmaması hakkın açıklama yaptı:
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde özel bir ekip kurduk. Kayıt parası alındığı iddiasına konu olan okulları tek tek tarıyoruz. Yapılan ihbarı anında değerlendirip, o okulda denetim yapıyoruz. Eğer zorla kayıt parası alan bir okul tespit edersek, okul müdürleri hakkında inceleme başlatacağız. Gerekirse, soruşturma açacağız. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir çağrı merkezi var. Bunu daha aktif hale getireceğiz. Vatandaşlar, 444 83 83 numaralı telefona bu konudaki şikayetlerini bildirebilirler.

Yufka Pizzası Tarifi Yufka Pizzası Nasıl Yapılır?

Bugün size yemesini çok sevdiğim bir yemek olan yufka pizzasının nasıl yapıldığını anlatacağım.

Yufka Pizzası İçin Malzemeler :

5 adet yufka
2 su bardağı süt
3 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
2 dilim beyaz peynir
Sos İçin : 1 kaşık salça ve salçayı durulaştırmak için sıvıyağ
Üzeri İçin : İsteğinize göre sosis,sucuk,mantar,siyah yeşil zeytin,rendelenmiş kaşar kullanabilirsiniz.Yufka Pizzası Yapımı; Bir tane yufkayı yağlanmış tepsiye serin. Kenarları dışarıya taşan yufkaları bölerek kopartıyoruz.O parçaları tepsiye döşeyin. Sonra yufkanın heryerini yağlayın.İkinci yufkayada aynı işlemi uygulayın ve yağlayın.Üçüncü yufka için de aynı işlemi yapın.Bir kapta süt,yumurta ve kalan sıvıyağı karıştırın.Yufkaların üzerine dökün. Yufkalar karşımı eminceye kadar bekleyin.Azcık bir yağla salçayı sıvılaştırın ve yufkaların üzerine sürün.Daha sonra üzerine istediğiniz malzemeleri serpin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin.Fırından almadan 5 dakika kadar önce kaşarı serpin eriyince de hemen alın.Sıcak sıcak servis yapın. Afiyet Olsun.