Okula Kayıt Parası Vermek Zorunlu Mu?

Hayır zorunlu değil hiçbir devlet okuluna kayıtlarda özellikle 2012 2013 Eğitim Öğretim Yılı Okula Kayıt Sırasında Bağış Yapmak Zorunlu Değil, Okuldan Kayıt Parası İstiyorlar ise Nereye Şikayet Edebiliriz diyen vatandaşlarımız Okuldan Kayıt Parası Şikayet Hattı Telefonu olan Kayıt parası ihbar hattı 444 83 83 numaralı telefonu arayabilirler.

Erkeklerin Gözünde Gerçek Kadın Olmak İçin ne Yapmalıyım?

KADIN KÜFRETMEZ

Erkeklerin söylediği: Gerçek bir kadın kesinlikle ağır küfürler ederek konuşmaz. En angarya işi yaparken ya da en zorlandığı anlarda bile.

KADIN TOPUKLU AYAKKABI GİYER

Erkeklerin söylediği: Gerçek bir kadın ne basket ayakkabısı (eğer Madonna değilse), ne çizme, ne balerin ayakkabısı, ne terlik, ne Birkenstock, ne de bot giyer. Hayır gerçek bir kadın sadece topuklu ayakkabı giyer. Tıpkı eskiden büyükannelerimizin zamanında olduğu gibi. Bacakların sonsuz görünmesini sağlıyor ve yürürken çıkan tıkırtı kulağa çok hoş ve kadınsı geliyor.

KADINLARIN SAÇLARI UZUN OLUR

Erkeklerin söylediği: Gerçek bir kadının saçlarının içinde kaybolup orada yaşanabilmeli. Gerçek bir kadın aşk yaparken yeleleri boynuna dolanmalı ve sağa sola yayılmalı. Bu kesinlikle çok seksi! Eğer bir kadın saçlarını kesiyorsa bu kesinlikle düzene girmek içindir. Yoksa onları uzun bırakır. Bir erkeğin onları parmaklarıyla okşayıp şekil vermesi en doğal hakkıdır. Kadınların bazen topuz yapması da çok etkileyici olabiliyor. Özellikle mutfakta çalışırken aceleyle topladığı saçları çok seksi bir görüntü yaratabiliyor. Bunların hepsi çok kadınsı!

KADINLAR ÇİVİ BİLE ÇAKAMAZ

Erkeklerin söylediği: Gerçek bir kadın buzdolabının kapısını kapatmak, otomobil park etmek için bile bir erkeğe ihtiyaç duyar. Kadınlar zeki ve duyarlıdır ancak el becerisi gerektiren işlerde değil. Çünkü onlar tamirci değiller. Gerçek bir kadın erkeği duvarda matkapla delik açarken tayyörü ile yerde oturup onu seyreder. Çünkü matkabı kullanmaya kalkarsa mutlaka kırar ya da kendini yaralar. Ve erkeği tamiratı bitince tebrik etmek için alkışlar.

EV İŞLERİNDEN ANLAR

Erkeklerin söylediği: Bu gerçek bir kadının doğasında vardır. Ev için en ekonomik alışverişi yapmayı bilir. Eve arkadaşlarımla geldiğimde yarım saat içinde sekiz kişilik yemeği parmağının ucuyla hazırlayabilir. Öte yandan bulaşık makinesini çalıştırabilir, çamaşırları asıp kuruyanları tek başına ütüleyebilir. Tüm bunların organizasyonunu yaparken hiç de zorlanmaz. Erkek çorabını arayıp da bulamadığı zaman yine o bulur. Neden biliyor musunuz çünkü o gerçek bir kadındır ve kayıp çorabın nerede olduğunu bilir.

Bazı Erkekler Vardır

Bazı erkekler vardır :

Baktığınızda gördüğünüz sadece bir tomar paradır.Paradan başka bir şeye sahip olamayacak kadar acizdirler o erkekler.Emek vermeyi bilmezler.Paraları kadar sahip olmak isterler herşeye.Paraları yoksa kocaman bir ''hiç'' tirler.

Bazı erkekler vardır: Hastadır ruhu.Zindan ederler hayatı etraflarına.Koca olamazlar, baba olamazlar, sevgili olamazlar.İlk zamanlar sıcacık sevgi dolu bir erkek sanırsınız.Hiç ummadığınız bir anda karşınıza çıkar canavar.O pençelerin ruhunuzu nasıl ve neden kan içinde bıraktığını anlayamazsınız bile.Kurtulmanıza da izin vermez bazen.Ondan güçlü olmanıza izin vermez.Yoketmek zorundadır.Ruhunuzu öldürür o erkekler. 

Bazı erkekler vardır : Kullanır sizi.Emeğinizi, sevginizi kullanır.Almasını bilirler sadece.Sevgi veremezler.Hayatı paylaşmazlar.O kadar nazik ve yakışıklıdır ki bile isteye teslim olursunuz.Verdikleriniz tükenince giderler, anlayamazsınız neden terkedildiğinizi. 


Bazı erkekler vardır : Erkektir, babadır, eştir, sevgilidir.Belki zengin değillerdir ama göğsüne sokulduğunuzda dünyanın en mutlu kadını olursunuz.O erkeklerin kendileri hazinedir ve siz ''bilirsiniz'' bunu.Bakışlarında bütün dünyayı görürsünüz.Ellerini güvenle tutarsınız.Siz hayatısınızdır, bilirsiniz.Ruh eşinizdir, hissedersiniz.

Meme Kanserinde Risk Faktörleri Nelerdir?

Meme kanserinde risk faktörlerini bilmek çok önemlidir.

Daha önce bir memede kanser gelişmiş olması
Daha önce memede kansere öncü sayılabilecek bir lezyonun bulunmuş olması
Genetik olarak meme kanseri gelişimine yatkın genleri taşımak
Ailesinde veya akrabalarında meme kanseri gelişmiş olması
Uzun süreli doğum kontrol haplarının kullanılması
Menopoz sonrası dönemde uzun süreli ve yüksek dozlarda östrojen replasman tedavisi yapılması
Çocukluk veya gençlik çağında başka bir nedenle göğüs bölgesinin ışınlanmış olması.
Adet başlama yaşının erken, adetten kesilme yaşının geç olması.
Hiç doğum yapılmaması veya ilk doğumun 30 yaşından sonra yapılması
Yaşın ilerlemiş olması Meme kanserini en sık 50-65 yaşlar arasında görülmektedir.
Aşırı yağlı gıdalarla beslenme alışkanlığı
Mamografi taramalarında yoğun meme saptanması.
Yumurtalık yada rahim kanseri hikayesi olması
Elektromanyetik alanlara ve radyasyona sürekli maruz kalma
Akrabalarda meme kanseri varsa risk 2 kat artar