Güney Kore Seyahati Hakkında Merak Edilenler

Jongmiyo Tapınağı ve Changdeokgung Sarayı gibi birçok tapınak ve sarayı gezebileceğiniz, başkenti Seul olan Güney Kore’de para birimi Won. Geleneksel ve eğlenceli yöresel danslardan mutlaka denemelisiniz. Sarı Deniz’in kıyısında bulunan Güney Kore’nin ılıman iklimi ve mütevazı plajlarının keyfini sürebilirsiniz. Yumuşak bir et yemeği olan Bulgogi ve bir sebze yemeği olan Kimchi denenmese gereken tatlardan. Güney Kore, Türk kültürü ile de aile yaşantısı açısından benzer özellikler taşıyor.

Fas Seyahati Hakkında Merak Edilenler

Hem Akdeniz’e hem de Atlas Okyanusu’na kıyısı bulunan Fas, Kuzey Afrika’da yer alıyor. Arapça, Fransızca ve İspanyolca konuşulan ülkedeki geleneksel çarşılar, Bahai Sarayı, Aguedal Bahçeleri gidip görülmesi ve hissedilmesi gereken yerler. Baharatlı egzotik yemekleri, özellikle ‘Pastilla’ mutlaka denenmeli. Rabat, Tanca, Casablanca, Fes ve Marakeş önemli turistik şehirlerinden. Bozulmamış Akdeniz sahilleri ve farklı iklimi ile Fas sizi adeta çağırıyor!

Bosna Hersek Seyahati Hakkında Merak Edilenler

Avrupa’nın güneydoğusunda yer alan bu genç ülkenin başkenti Saraybosna. Turizm açısından oldukça elverişli olan Bosna Hersek’te adeta dört mevsim de yaşanabiliyor. Güneydeki Adriyatik sahilleri yaz mevsiminde, kuzeyde Bjelasnica Dağı ise kış mevsiminde tercih edilen önemli tatil bölgeleri. Saraybosna’daki tarihi pazarı ve yıkıldıktan sonra tekrardan inşa edilen, anlam yüklü Mostar Köprüsü’nü muhakkak ziyaret edin. Manastırları ve mimarisi de dikkat çekici. Ayrıca bize yakın olan mutfağında da hoş tatlar bulabilirsiniz.

Bahamalar Seyahati Hakkında Merak Edilenler

Resmi dil olarak İngilizce’nin konuşulduğu, para biriminin Bahama Doları olduğu Bahamalar; tropikal iklime sahip, baş döndürücü güzellikteki bir cennet köşesi. Muhteşem denizi, nefes kesen kumsalları, tropik yemekleri olan misafirperver restoranları, oldukça elverişli golf sahaları ve müzeleri ile bir ada olan başkent Nassau, döndüğünüzde ilk fırsatta bir daha gitmeyi düşüneceğiniz bir turizm cenneti. Rengarenk mercan resifleri, tarifi olmayan su altı zenginlikleri ile San Salvador Körfezi’nde dalış yapmayı kesinlikle ihmal etmeyin. Ayrıca yılın neredeyse her mevsimi düzenlenen festivaller de tatilinizin eğlence ayağını oluşturabilir.