Kedimin Çevresini Nasıl Zenginleştirebilirim?

Bir kedinin günde ortalama 3 veya 4 saat hareket etmeye ihtiyacı vardır. Size düşen de O’nun çevresini bu hareketi sağlayacak nesnelerle donatmaktır. Örneğin kediler kauçuktan veya latexten yapılmış topları çok severler. Veteriner Kliniklerinden veya pet shop‘ lardan kediniz için  çıngıraklı, sesli veya ipli bir çok kedi oyuncağı çeşidi bulabilirsiniz. Bu tip oyuncaklar özellikle sizin yokluğunuzda kedinizin can sıkıntısını gidermekte oldukça başarılı olacaktır. Ayrıca bu oyuncaklarla siz de kedinizle oynayarak keyifli dakikalar geçirebilirsiniz. Özellikle içerisinde kedi otu bulunan kedi oyuncakları içerdiği napetalakton aromasıyla kedinizin dikkatini çeker ve ona keyif verir.

Kedilerle Nasıl Oyun Oynanır?

Köpekler günde bir kaç kez dışarı çıkarak enerjilerini dışarı atabilme, can sıkıntılarını giderebilme ve aynı zamanda  sosyalleşme şansını yakalarken, kediler bu konuda maalesef köpekler kadar şanslı değildirler.
Bu sebeple siz de kedinizin enerjisini boşaltabilmesi ve can sıkıntısını giderebilmesi için onunla oyun oynamanız gelişimi için gereklidir.

Dünyanın En Büyük Eğlence Parkları : Kings Island

Mason, Ohio’da olan bu park Cedar Point’in kardeş parkıdır. 1972’de kapılarını açan park, Ohio’nun Coney Island’ı olması planlanıyordu. 1984’te ve 1987’de Kings Island satıldı. 2006’ya kadar el değiştirmeye devam etti. Yaklaşık 3000 dönümlük bir alanda yer alan bu parkın içinde kendine ait bir alışveriş merkezi bile var. Bu parkta 5 ayrı hayalet var. “Tommy Tower” isimli hayalet, mezuniyetinde biraz fazla sarhoş olup kuleye tırmanmaya çalışmış ve düşmüştür. Bütün oyunların arkasında yürüyen küçük bir kız veya erkek çocuk vardır. Çeşmede parlayan gözler görüldüğüne dair  raporlar bile bulunmaktadır. Aynı zamanda ölmüş bir güvenlik görevlisi ve sarhoş olup Flight Commander Tren'inden düşen bir park görevlisi daha vardır. Park görevlisi operatörlerin itirazlarına karşı çıkıp kemerini bağlamamış ve ayağa kalkıp arkadaşlarına el sallamanın iyi bir fikir olduğunu düşünmüş ve düşmüştür. 

Dünyanın En Büyük Eğlence Parkları : Magic Kingdom

Bu eğlence parkı Walt Disney’in bir grubudur. 1971’de açılmış ve dünyanın en çok gezilen parklarından biri olmuş. Bu park Walt Disney’in vizyonunun büyük bir parçasıydı ama onun ölümü sırasında inşaatı bitmemişti. Efsaneye göre perili olan kısım Pirates of Caribbean trenidir. Her sabah çalışanlar gelip hayalete günaydın demezlerse tren çalışmıyormuş. 

Dünyanın En Büyük Eğlence Parkları : Cedar Point

Sandusky, Ohio’da olan bu park 1400 dönümlük bir alan üzerine kurulmuştur. Şu anda dünyada en fazla lunapark trenine sahip olan eğlence parkı olarak geçiyor. Parkın kurulu olduğu yere 1860’larda yarım adaya bot gezileri vardı ve ev olarak kullanılıyordu. 1870’de açıkhava meyhanesi ve sadece 25 cente binilebilen bir peri treni açıldı. 1890'ların ortasına doğru ilk şeker dükkanı açıldı ve 1892’de ilk lunapark treni inşa edildi. Hikayelere göre, William H. Dentzal tarafından inşa edilmiş bir atlıkarınca var. Doğmamış bir kız çocuğu için inşa edilmiş ve bütün atları yönetmesi için beyaz bir at konmuştur. Karısı ve kızı doğum sırasında öldükten sonra beyaz atı siyah asker atına çevirmiştir. Raporlara göre park kapandıktan sonra atlıkarınca kendi kendine dönmeye başlarmış ve karısı ile kızını atın üzerin de görebilirmişsiniz. 

Dünyanın En Büyük Eğlence Parkları : Coney Island

Coney Island Brooklyn, New York’un güneyinde kalan bir yarımada. 1881’de insanları adaya taşımak için buharlı gemiler vardı. Bu zamanlarda otel ve parkların yapımı başladı. 1876’da ilk atlıkarınca kurulmuştu ve ilk sosisli yeme yarışması burada yapılmıştı. Coney Island’ın inşaatı için her zaman akıllarda çelişkiler olmuştu ama sahipleri her zaman bunu çok iyi bir sır olarak sakladı. Halka açık özel sahilleri, yemek yerleri ve dükkanlarla dolu yürüme yolu, oyunları ve trenleri ile beraber kendi problemleri vardı. Efsaneye göre, parkta perili L.A. Thompson adlı kuleli bir tren vardı. Thompson treni bırakmadan halen bir peri gibi sürmektedir. 

Dünyanın En Büyük Eğlence Parkları : Dorney Parkı

Dorney Parkı Allentown, Pennysylvania’nın dışındaki South Whitehall Township adlı bir yerde kurulmuştur. Parkın kuruluşu 1860’lara kadar gider. Solomon Dorney bir arsa alıp üstüne çiftlik ve tatil yeri açmaya karar verir. 1870’de halka açık olması gerektiğini düşünür ve birkaç eğlenceyle mülkünü halka açar. Yıllar boyunca parkın değişik sahipleri eğlenceleri güncellemiş ve geliştirmiştir. Parkın belli bir kısmının perili olduğu söyleniyor. Atari salonuna ev sahipliği yapan Dominator isimli bir evin yakınlarında kapının yanında bir görünen bir kaybolan adam olduğu raporu bile var. 

Bir Türk Vizesiz Nereye Gidebilir?

Türkiye'ye vize uygulamayan ülke ve özel idare bölgeleri şöyle:
Antigua-Barbuda, Arjantin, Arnavutluk, Bahamalar, Barbados, Belize, Bolivya, Bosna-Hersek, Brezilya, Ekvador, El Salvador, Fas, Fiji, Filipinler, Guetemala, Güney Afrika Cumhuriyeti, Gürcistan, Haiti, Hırvatistan, Honduras, Hong Kong, İran, Jamaika, Japonya, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kolombiya, Kore Cumhuriyeti (Güney Kore), Kosova, Kosta Rika, Libya, Makau Özel İdare Bölgesi, Makedonya, Maldivler, Malezya, Mauritus, Nikaragua, Palau Cumhuriyeti, Paraguay, St. Vincent-Grenadines, Singapur, Solomon Adaları, Sri Lanka, Suriye, Svaziland, Şili, Tayland, Trinidad-Tobago, Tunus, Tuvalu, Uruguay, Ürdün, Venezuela.

Dennis Kozlowski Kimdir?

Tyco International CEO’su olarak, hissedarlarının 400 milyon dolarını dolandırdı. Altın bir duş perdesi için şirket hesabından 6 bin dolar çeken Kozlowski, karısının doğum günü partisine 2 milyon dolar harcadı.

Ivan Boesky Kimdir?

Wall Street’in, “hırs güzeldir” karakterine sahip üyesi, aracı kurum olarak 200 milyon doların üzerinde para kazandı ve Oliver Stone’un Gordon Gekko’yu yaratmasına da ilham verdi. Fakat Boesky’nin fıçıdaki bir balığı başkasın tarafından yönlendirilmeden tutamayacak kadar aptal olduğu biliniyor.

Imelda Marcos Kimdir?

Kocasının yönettiği Filipin halkının fakirliğine bir yıldız gibi doğmayı kendine görev bildi. Marcos’un New York ve Roma’ya alışverişe yanında 5 milyon dolarla çıktığı söyleniyor. Dünyanın en geniş mücevher koleksiyonuna ve 3 bin ayakkabıya sahip olduğu biliniyor.

Marcus Licinius Crassus Kimdir?

Romanın ünlü generali Crassus’un ve destekçisi Julius Sezar “yangın satışlarının” yaşandığı zamanlarda, mal varlıklarını oldukça artırdı. Bu general, Roma’da çıkan yangınlarda ilgisini çeken bir evi askerleriyle ziyaret edip, yanan evi yok pahasına satın alıyordu. Anlaşmaya varıldıktan sonra, emri altındaki askerlere alevleri söndürmelerini emrediyordu. Crassus resimde Kudüs tapınağında resmedilmiş görülüyor.

Bu Bana Daha Önce De Olmuştu Hissi Dejavu Nedir?

Dejavu, benzer hissi ya da olayı tekrar yaşamak anlamına gelir. Yaşanılanlar sanki daha önce de yaşanmış gibidir.  Carter’a göre, ‘deja vu’ da beynin bir oyunu. Buna göre beyin daha önce yaşanan bir olaydan küçük bir parça da bulsa o olayı hatırlayıp, aynısı olduğu yanılgısını hissettiriyor.

Neden Korku Filmlerinden Korkarız?

Vücudun kendini koruma hissi, korku filmi izlerken korkmanın en büyük nedeni aslında. Görülen korkunç durum bir tehdit olarak algılanıyor ve suratın şekli de buna göre bir hal alıyor. İnsan, tehlikeyi daha iyi görebilmek için gözlerini 'faltaşı' gibi açıyor, tehlikeye hazır olabilmek için refleksler hazır hale geliyor.