BlackBerry Kullananların Karakterleri ve Kişilikleri Nasıl?

BlackBerry kullanıcısı ciddiye alınmak ister. Telefonu takım elbise gibi ne kadar güçlü olduğunu göstermek için kullandığı bir aksesuardır. Bütün maillerini bilgisayarlarıyla değil, telefonlarıyla gönderen, sohbetin ortasında iki dakikada bir maillerini kontrol eden ve çoğuna hemen yanıt yazan tipler BlackBerry kullanıcıları arasından çıkar. Genellikle plazalarda çalışan, rol modeli Gordon Gekko olan tiplerdir. Asgari maaşın biraz üstünde bir para kazanıyor bile olsalar, en azından imaj olarak ciddi, bol para kazanan, beyaz yakalı tiplemesini çizmek isterler. İPhone kullanıcılarını ciddiye almaz, zibidi olarak görürler.

Vertu Kullananların Karakterleri ve Kişilikleri Nasıl?

"Para bende" demenin en kolay yolu Vertu almaktan geçiyor. Zira herkes ikinci el bir iPhone ya da makul taksitlerle bir BlackBerry sahibi olabilir. Lakin ikinci el dahi olsa Vertu telefon kullanabilmek kesinlikle her baba yiğidin harcı değil. Zaten Abromovich başta olmak üzere bütün Rus para babalarının elinden Vertu var. Genelde parayı yeni bulmuş tiplerin tercihidir. 80'li yıllarda altın zincir takmak, her şeyi mark veya dolar üzerinden hesaplamak neydi ise, 2010'lu yıllarda Vertu telefon kullanıyor olmak aynı şeydir. 

HTC Kullananların Karakterleri ve Kişilikleri Nasıl?

HTC'nin kullanıcıları ekseriyetle teknolojiden iyi anlayan tiplerdir. Fazla para saçmadan, akıllı telefona sahip olmak istedikleri için gösterişsiz bile olsa HTC telefon alırlar. Telefonlarından eğlenceden çok ekonomik fiyatlı olmasını ve iyi performans beklerler. Diğer yandan telefonlarının asla bir iPhone kadar cool ya da Blackberry gibi ciddi adam imajı yaratmadığını bildikleri için sürekli telefonlarının aslında iPhone'dan daha donanımlı veya Blackberry'den daha kaliteli olduğunu iddia ederler. 

iPhone Kullananların Karakterleri ve Kişilikleri Nasıl?

iPhone kullanıcılarının tasarıma önem veren, teknolojiye meraklı, trendleri takip eden kişilerden oluştuğu düşünülür. Lakin istatistikler, iPhone kullanıcılarının trendy tiplerden çok, sıradan kişiler olduğunu ortaya koyuyor. Quizmoz.com sitesinin yaptığı ankete göre İPhone kullanıcıları epey geniş bir kitle oluşturduğu için kullanıcıların çoğunluğu ortalama insanlar. Yine de İPhone kullanıcıları telefonlarının çok eğlenceli olduğunu düşündükleri için kendilerini diğer smartphone kullanıcılarına göre daha yaratıcı, deli dolu tipler olarak görmek istiyorlar.

Dünyanın En Tehlikeli Yerleri : Staithes İngiltere

Kirliliği nedeniyle sörfçüleri delirten Yorkshire’daki Staithes kumsalı, Kanalizasyon Karşıtı Sörfçü grubu tarafından Avrupa’nın en kötü kumsalı seçildi. Ayrıca, Deniz Koruma Derneği (MCS) tarafından İngiltere’nin Avrupa Birliği (AB) minimum standartlarına uymayan 41 kumsalından biri olarak ilan edildi. Aynı sınıfa giren diğer birkaç kumsal Cornwall’da bulunan Looe, Fife’de bulunan Andrews ve Blackpool’daki St. Anne’s. Kirli sularda yüzmeye kararlı olanlar, şiddetli ishal, tifo ve hepatit A ile boğuşmayı göze almak zorunda. Tabi ki kimse böyle bir tercihte bulunmuyor.

Dünyanın En Tehlikeli Yerleri : Playa Zipolite Meksika

Bazılarının dediğine göre, Zipolite, yerli Nahuatl dilinden geliyor ve “ölümün kumsalı” anlamına geliyor. Bu küçük ama çok ziyaretçi çeken kumsal, büyük dalgaları ve tehlikeli akıntılarının yanı sıra, özellikle çıplakların ve sırt çantalı gezginlerin uğrak yerlerinden. Kumsalda, 1995 yılında gönüllülerden oluşan can kurtaran ekibinin oluşturulmasıyla boğulmalar önemli ölçüde azaldı. 2007-2009 arasında cankurtaran sayısı 180’e çıkarılırken, bir hiç ölüm vakası yaşanmadı.

Dünyanın En Tehlikeli Yerleri : Amazon Kumsalları Brezilya

Amazonlarda kürek çekmek kısaca suyu piranalar, anakondalar ve yılan balıklarıyla paylaşmak demektir. Kıyıda kalın!

Dünyanın En Tehlikeli Yerleri : Kırmızı Üçgen California

ISAF raporuna göre, Büyük Sur’dan Bodega Körfezine kadar uzanan bu sahil şeridi, dünyadaki beyaz köpek balığı saldırılarının yüzde 11l’inin yaşandığı yer. Ayıbalığı, su samuru ve deniz aslanları gibi deniz memelilerin sayısının fazla olması da bu saldırıların asıl sebebini açıklıyor.

Dünyanın En Tehlikeli Yerleri : Kilauea Hawaii

Havlunuzu nereye koyacağınıza dikkat etmelisiniz! Kilauea, dünyanın 1983’den bu yana devamlı patlayan aktif volkanlarına ev sahipliği yapan Kauai adasının yanında yer alıyor. Ayrıca, Havai’de 1828’den beri 108 köpekbalığı saldırısı yaşandı. Bunların sekizi ölümle sonuçlandı.

Dünyanın En Tehlikeli Yerleri : Chowpatty Kumsalı Hindistan

Chowpatty kumsalı, çok uzun zaman önce dünyanın en kirli ve yüzmeye en elverişsiz kumsalı unvanını kazandı. Sadece Eylül ayının başlarında gidilmesi gereken bir kumsal olan Chowpatty, yerel halkın Hindu festivalini kutlamak için akın ettiği yerin ta kendisi.

Dünyanın En Tehlikeli Yerleri : Copacabana Sahili Brezilya

Recife kentindeki Praia de Boa Viegem kadar tehlikeli olmasa da, Copacabana sahilinde 1931’den beri 6 köpekbalığı saldırısı kayıtlara geçti. Küçük suçların fazla olduğu sahilde, hırsızlık çok sıradan algılanıyor. Soyulmak istemiyorsanız, fotoğraf makinenizi ve cüzdanınızı otelde bırakın.

Dünyanın En Tehlikeli Yerleri : Bikini Atoll ABD Marshall Adaları

Radyasyon ve köpekbalıklarından ötürü tehlikeli olan bu bölge, UNESCO dünya mirası listesinde de yer alıyor. 1946- 1958 yılları arasında 20’den fazla nükleer silahın test edildiği bölge, 1997 yılında ABD’li araştırmacılar tarafından ‘güvenlidir’ onayını aldı. Buna rağmen insanlar terk ettikleri evlere dönmeyi reddediyor ve burada yetişen yerel ürünlerin yenmesi tavsiye edilmiyor. Bu yüzden, Hindistan cevizlerinin tadına bakmak gibi bir düşünceyi aklınızdan geçirmeyin. Buna ek olarak, son 65 yıldır balıkçılık yapılmıyor olması, köpek balığı sayısında artışa neden oldu. Bölgede ayrıca çok sayıda gemi kazası yaşanıyor.

Dünyanın En Tehlikeli Yerleri : Praia de Boa Viegem Brezilya

Bu kumlu sahil, bir zamanlar köpek balıklarının bulunmaması ve bol güneşi sebebiyle tatilcilerin yıl boyu ilgi gösterdiği bir yerdi. Ancak 1992’den itibaren 19’u ölümle sonuçlanan 50 köpek balığı saldırısı rapor edildi. Çevrecilerin verdiği bilgiye göre, balık tekneleri ve avlanma sahilin eko sisteminin bozulmasına neden oldu. Eğer bu bilgiler arkanızı kollamanız için yeterli değilse, şehrin suç oranını da aklınızda bulundurmalısınız.

Dünyanın En Tehlikeli Yerleri : Kuzey Bölge ve Queensland Avustralya

Her yıl, Ekim ve Nisan ayları arasında, sayısız denizanası Avustralya’nın kuzey sahillerine akın ediyor. Dünyanın en zehirli yaratıklarından olan denizanaları, aynı zamanda 1883’den beri 70 kişinin ölümüne neden oldu. Denizanalarının verdiği acı o kadar fazla ki, bazı kurbanlar sahile dahi ulaşamadan denizde kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Dünyanın En Tehlikeli Yerleri : Volusia Bölgesi Florida

Uluslararası Köpekbalığı Saldırı Dosyası’nın raporuna göre (ISAF), Florida’nın Volusia bölgesinde yaşanan nedensiz köpekbalığı saldırıları, tüm Güney Afrika’dakilerden daha fazla. Bu saldırılar, 1883’den bu yaba 235 kişinin ölümüne neden oldu. Florida ayrıca Kuzey Amerika’da güneş çarpmasından ölümlerin meydana geldiği tek eyalet. Öyle ki, 1997- 2006 yılları arasında 71 kişi güneş çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Dünyanın En Tehlikeli Yerleri : Gansbaai Güney Afrika

Dünyanın bu bölgesi büyük beyaz köpekbalıklarının yaşadığı yer. Kıyıdan birkaç kilometre ötede Dyer adası ile Geyser kayası arasında kalan, Köpekbalığı Vadisi kanalı bulunuyor. Adada bulunan, 60 bin kürklü fok balığı, hem köpek balıklarının hem de fotoğraf çekmek için bölgeye gelen turistleri cezp ediyor.

Dünyanın En Tehlikeli Yerleri : Hanakapiai Hawaii

Eğer tabelada insanları selamlayan yazı doğru ise, Hanakapiai’nin sualtı akıntıları ve büyük dalgaları nedeniyle bugüne kadar 83 kişinin mezarı olduğu dikkatlerden kaçmayacak bir gerçek. Hatta sadece ayaklarını suda oynatırken boğulan insanların raporları bile mevcut.

Dünyanın En Tehlikeli Yerleri : Fraser Adası Avustralya

Fraser adasını çeviren deniz girilmesi yasak bölgelerden bir tanesi. Tabi ki sualtı akıntılarıyla baş etmeye çalışırken, köpek balıkları, timsahlar ve denizanalarıyla yüzmek istemezseniz. Karaya doğru gittiğinizde dünyanın en ölümcül örümceklerine ve insanlara saldırmalarıyla ‘ünlenen’ Avustralya’nın yerlisi vahşi köpek dingolara rastlamanız mümkün.

Bir İçeriği Google'dan Kaldırmak İçin Yapılması Gerekenler

Google'dan kaldırılması gerektiğine inandığınız içerikleri bu link yardımıyla bildirebilirsiniz.Bir içeriği google'dan kaldırmak istiyorsanız tıklayın.