Koroner Arter Kalp Hastalıkları Nelerdir

Tüm ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer alan koroner arter hastalıkları, kalbin etrafında bulunan ve onu besleyen damarlarda meydana gelen daralmalar sonucu ortaya çıkıyor. Hastalık kendini göğüs ağrısı ya da doğrudan kalp krizi ile gösteriyor. İstirahat halinde gelen, sol göğüsten başlayıp boyuna ve çeneye yayılan ağrılar da belirtiler arasında yer alıyor. Daralmış ya da tıkanmış damarların tedavisinde kabul gören üç tedavi yöntemi bulunuyor: İlaç, balon ya da stent takılması ile by-pass ameliyatları. By-pass ameliyatları, “Daralmış ya da tıkanmış damarın önüne yeni bir damarla kan getirme” işlemi olarak tanımlanıyor. Ameliyatlar kalp durdurularak ya da çalışırken yapılıyor. Genellikle tercih edilen ise kalbin durdurulması yöntemi. Çünkü kalbin arka yüzündeki damarlara, çok kireçli veya kas dokusu içinde seyreden damarlara çalışan kalpte by-pass ameliyatı yapmak zor olabiliyor. By-pass ameliyatlarında genellikle üç damar kullanılıyor: Göğüs kafesinde iki iç meme atardamarı, ön kol iç yüzündeki radyal arter ve bacaktaki toplardamar. En değerli olanı ise, açık kalma süresi daha uzun olduğu iç meme atardamarı. Bu damardan, göğüste iman tahtası olarak bilinen bölgenin sağında ve solunda olmak üzere iki tane bulunuyor. Rutin olarak soldaki kullanılıyor. İkinci sıklıkta kullanılan diğer bir damar ise ön koldaki damar. Bacaktaki toplardamar da çok uzun olması nedeniyle, çoklu by-pass işlemi gerektiğinde tercih ediliyor.

Alt Kirpiklerinizde Rimel Ve Göz Kalemi

Rimel bilindiği üzere sürdüğünüz andan itibaren çok dikkat çeken bir makyaj malzemesidir. Alt kirpiklerinize uygulayacağınız rimel ile gözlerinizin alt kısmına dikkati çekersiniz ve bu bölgedeki sorunları ön plana çıkartmış olursunuz. Aynı zamanda çok yoğun ve kirpiklerin ayrı görünmesini engelleyen rimellerden uzak durun. Yaşımız ilerledikçe, kirpikler daha kurulaşır ve bu tip rimeller sonucu kirpikleriniz yüzünüze düşer. Unutmayın gözlerinizi daha büyük ve çekici göstermek için deneyebileceğiniz en kolay yol, kirpik kıvırıcılardır. Alt kirpiklerinizde kullanacağınız göz kalemi tüm dikkati o bölgeye çekecek ve tüm koyu halkalarınızı ortaya çıkaracaktır. Göz makyajınızda üst kısmınıza özen gösterin.

Göz Kenarlarına Nasıl Işıltı Eklenir

Göz makyajınızda kullanacağınız hafif bir ışıltı, makyajınızın çok katı ve donuk olmasını engeller. Gözünüzün iç köşesi, göz kapaklarınıza ve kaş altı çizginize uygulamaktan kaçının bu sizi daha yaşlı gösterir.

Ruj Renginde Seçiminize Dikkat Edilecekler

Metalik, parlak ve koyu renkler dudaklarınızı daha ince, sizi ise daha yaşlı gösterir. Bu nedenle daha doğal tonları seçmeye özen gösterin. Eğer hafif bir ışıltı isterseniz, şeffaf dudak parlatıcılarından çok abartılı olmayacak şekilde kullanabilirsiniz.

Rujların Uçmaması İçin Ne Yapmak Gerekir?

Yaşınız ilerledikçe, doğal dudak çizginizde yok olmaya başlar. Bu da rujun dağılmasını ve renginin daha çabuk kaybolmasına yol açar. Bu nedenle rujunuzu uygulamadan önce, dudak kalemi ile renklendirip rujunuzu öyle sürün.

Fondöten Renginizi Seçerken Öneriler

Her ne kadar gençliğinizde açık renk fondötenler kullanmanız önerilse de, yaşlandıkça fondötenlerinizde teninizden bir iki ton koyu olanları tercih etmelisiniz. Böylece soluk teninizi daha canlı göstermiş olursunuz.

Yanaklarımda Doğallığı Nasıl Yakalarım?

Genç görünmenin sırrının doğal görünmekten geçtiğini hepimiz biliyoruz. Yanaklarınızda doğal bir görünüm yakalamak için allığınızı, sadece yanağınızın burnunuza yakın olan kısmında kullanmak yerine tüm elmacık kemiğini boyunca dağıtın. Koyu ve çok abartılı renkler sizi daha yaşlı göstereceğinden, açık pembe tonlarını tercih etmelisiniz.

Yoğun Fondötenden Kaçının

Ağır makyaj yaşlı görünmemize sebep olan hatalardan biridir. İçinde nemlendirici olan açık tonlarda fondötenler kullanın. Fondöteninizi uyguladıktan sonra makyaj pamuğunuzla ortaya çıkan karışıklıklarınızın üzerine fondöteni iyice yedirin. Fondöteninizi uyguladıktan sonra ne kadar çok cildiniz ortaya çıkarsa o kadar iyidir. Doğru fondötenler cildiniz daha genç görünür.

Diyete Başlayanlara 20 İpucu

1- Yemek porsiyonlarınızı kesinlikle büyütmeyin. Giysi bedeninizin genişlemesini istemiyorsanız, ufak tabaklarda yemeyi deneyin.

2- Güne iyi kahvaltı ederek başlayın. Bu; gün boyunca daha az kalori tüketmenize yardımcı olur.Kahvaltıyı asla atlamayın.

3- Öğlen ve akşam yemeklerinde, tabağınızdaki yiyeceklerin yarısının sebze olmasına dikkat edin ya da salata ekleyin.

4- Dışarıda yemek yerken tatlı da sipariş edecekseniz, mutlaka biriyle paylaşın.

5- Ne yediğinizi görün! Paket serviste dahi yiyecekleri bir tabağa koyun ve her lokmanın tadına varmaya çalışın.

6- Önce tabağınızdaki düşük kalorili yiyecekleri tüketin, yedikçe daha yüksek kalorili olanlara geçin.Salata, sebze ve çorba ile başlamak iyi bir seçimdir.

7- Tam yağlı süt yerine, yüzde bir yağlı süte geçin. Tadını beğenmezseniz yüzde 50 yağlı süt ile kademeli geçiş yapın.

8- Çiğnediğiniz yiyeceklerden kalori almayı tercih edin.

9- Meyve suyu yerine taze meyve tüketin. Uzun süre tok tutar ve kan şekerinizi hızla yükseltmez.

10- Bir yiyecek günlüğü tutun. Gerçekten de şaşırtıcı biçimde işe yarıyor. Kısacası; kendinizin polisi olun.

11- Çinlilerin dediği gibi; ‘Mideniz yüzde 80 dolana kadar yiyin’ ya da bir Türk atasözüne kulak verin; ‘Az yiyen melek, çok yiyen helak olur.’

12- Mayonez yerine hardal kullanın ya da diyet ketçapı tercih edin. Kendinize yoğurt ile farklı soslar da yaratabilirsiniz.

13- Daha fazla çorba için. Kremasız olanları hem doyurucudur hem de daha düşük kalorilidir.

14- Meyve suyundan vazgeçemiyorsanız daha az kalori almak için sulandırın. Hatta maden suyu ekleyin.

15- Alkol tüketiminizi hafta sonları ile sınırlandırın ve düşük alkollü olanları tercih edin.

16- Akşam evde sebze yapmaya zamanınız yoksa, en sevdiğiniz yedi donmuş sebze çeşidinden edinin. Herhangi bir kombinasyon oluşturun, mikrodalgaya koyun ve en sevdiğiniz düşük yağlı sos ile tatlandırın.

17- Kendinize yapacağınız en büyük kötülük öğün atlamaktır. Sağlıklı beslenen çoğu kişi gündüzleri diyet, geceleri ise yemek ziyafeti yapar ve sabah pişman olur.

18- Tatlı yemek istediğinizde yağsız süt, donmuş meyve ile kendinize sağlıklı ve lezzetli içecekler hazırlayabilirsiniz.

19- Sebzelerle çırpılmış ve yapışmaz tavada pişirilmiş yumurta da akşam yemeği için iyi bir seçim. Kolesterolünüz varsa bir sarı, iki, üç adet yumurta beyazı kullanın.

20- Hızlı ve doyurucu bir ara öğün için doğranmış meyvelerden salata yapın ve üzerine yoğurt ekleyin.