Çalışan Anneler Çocuklarıyla Nasıl Zaman Geçirmeli?

Çalışan anneler işten gelir gelmez paltolarını atıp, "Sen onunla ilgilen, ben yemeğini hazırlayayım, en hijyenik şekilde, en güzel bir şekilde mamasını hazırlayayım" diyorlar. "Tamam hazırladım, sen şimdi besle, ben sonra onunla oyun oynarım" diyorlar. Bu tutum yanlıştır. 0-3 yaşta eve gelen anne çocuğuna ayıracağı zamanda onu uyutmalı, beslemeli, altını değiştirmeli ve banyosunu yaptırmalıdır. Bunları bebeği ağlatmadan, tam onun istediği şekilde yapmalıdır.

Çalışan Annelerin En Çok Yaptığı Hatalar Nelerdir?

Çalışan anneler çocuk şımarır diye ağlatarak büyütürler çocuklarını. Çocukla tamamen ipleri koparırlar ve çocuk anneyi reddetmeye başlar. Bu hata sonucu çocuk ağlar, agresiftir, uykuları bozulur, yemek istemez, sizi reddeder. Bu durumu yaratmak çok yanlıştır. Bu tip durumlarda sonuçlar çok dramatik olur. Evde huzursuzluk oluşur ve anneler çareyi çocuğu ayrı bir yatakta yatırmakta bulurlar. Oysa 0-3 yaş çocuğu gece uyanır ve annesini görmek ister. Annesini bulamazsa görmek için sayısız defalar kalkmaya başlar. O nedenle bebeklik döneminde çocuğun aile odasında ayrı bir yatakta yatması iyi olur. Çocuk, herhangi bir şekilde uyandığı zaman annesinin varlığını fark edebilecek şekilde yatmalıdır.

Gülmenin Faydası Var Mı?

Son birkaç yıldır gülmenin faydaları medikal anlamda da tartışılıyor. Tartışılan konu ise gülmenin tedavi edici bir yönü olması. Güldüğümüzde salınan hormonlar bizi maksimum derecede dinamik kılar ve acı, ağrı gibi hisleri azaltır. Acı eşiği esnasında da gülme eylemi çoğalmaktadır. Bazı araştırmacılar bu durumun imüniter sistemle alakalı olduğunu söylüyorlar. Yani güldüğümüz zaman, tükürük salgılarımızdaki antikorlar çoğalır ve böylece biz de nezle gibi enfeksiyonlardan daha az zarar görürüz. Hatta son zamanlarda yapılan birçok çalışma gülmenin kalp hastalıkları riskini bile azalttığını gösteriyor. Hatta günde 10 dakikalık bir gülmenin sağlık için en iyi ilaç olduğu ilk çağlara bile dayanıyor.

Göz Kapağı Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Göz kapağı estetiği ameliyatı ya da blefaroplasti, göz kapaklarına uygulanan estetik cerrahi girişimdir. Bu girişimde, alt ve üst göz kapaklarından fazla sarkma ve torbalanmaya neden olan deri fazlalıkları çıkarılır. Ancak çıkarılan doku miktarlarının çok iyi planlanması gerekir. Estetik cerrahi uzmanı Prof.Dr Erol Kışlaoğlu, operasyon sırasında yapılanları şöyle açıkladı; Estetik göz kapağı ameliyatı ile fazla deri alınır ve ayrıca fıtıklaşmış yağ dokusu önündeki zar kuvvetlendirilir. Bu şekilde hem güzel bir görünüm elde edilir hem de kişinin rahat görmesi sağlanmış olur. Göz kapağı estetiği lokal anestezi ile yapılır ancak hastanın talebine göre veya başka işlemlerde yapılacaksa genel anestezi altında da yapılabilir. Hastanın mevcut şikayetlerine göre sadece üst, veya alt kapaklar ya da hem alt ve üst kapaklar aynı anda ameliyat edilebilir. Ameliyat ortalama 1-1.5 saat sürer.