Facebookta Hacklenmiş Bir Hesabı Veya Telif Hakkı İhlalini Şikayet Edin

- 13 yaş altında olan bir yakınınız, öğrenciniz, çocuğunuz yada zarar göreceğini düşündüğünüz kişiye ait profili şikayet etmek için:

- Size ait bilgileri sizden izinsiz paylaşan veya sizin isminiz kullanılarak açılan bir hesabı şikayet etmek için: http://www.facebook.com/legal/copyright.php?noncopyright_notice=1

- Telif hakkı ihlalini şikayet etmek için:
http://www.facebook.com/legal/copyright.php?copyright_notice=1

- Sizinle ilgili olmayan ama ırkçı, şiddet yanlısı, müstehcen, intihara teşvik eden vs. sayfaları, o sayfanın sol kısmındaki Sayfayı şikayet et linkine tıklayarak bildirin.

- Hacklenmiş hesabı şikayet etmek için:
http://www.facebook.com/hacked/

- Başka birisinin eline geçen veya şifresi çalınan bir hesabı bildirmek istiyorsanız: 
http://www.facebook.com/help.php?topic=security

- Sitedeki bir kötüye kullanımı şikayet etmek istiyorsanız: 
http://www.facebook.com/help.php?page=798

- Bir fotoğraf veya videoyla ilgili olarak telif hakkı haricinde bir ilke ihlalini şikayet etmek istiyorsanız: 
http://www.facebook.com/help/?faq=17288

- Sahte bir profili şikayet etmek istiyorsanız: profil resminin altındaki “Bu Kişiyi Şikayet Et/Engelle” bağlantısına tıklayın. Açılan iletişim kutusunda “Bu profil bir başkasının adıyla açılmış veya sahte” seçeneğini seçin ve açılır menüden uygun şikayet türünü seçin

- Fikri Mülkiyet hakkı ihlalleri için: 
https://www.facebook.com/help/?faq=147439341994136 

Mobbing Nedir?

Bir kişiyi işten attırmak ya da kişiyi bezdirip istifa etmesini sağlamak amacıyla sistematik olarak yapılan psikolojik taciz mobbing olarak adlandırılıyor. Genelde yaş, ırk, cinsiyet ayırımı gözetmeden yapılan kötü davranışları, tacizleri ve alayları içeriyor. Cinsiyet ayırımı mobbing nedenlerinden biri olarak görülmese de istatistiklere bakıldığında buna en çok maruz kalanların kadınlar olduğu ve maalesef ki kadının kendi hemcinsi tarafından hedef seçilme oranının bir erkeğin kadını hedef seçme oranından fazla olduğu gözleniyor.