Evlilikten Neden Korkulur Evlilik Korkusunu Geçirmek İçin Ne Yapmalı?

Evlenmekten korkuyorum,Evlenmek istemiyorum,Evlenmek istiyorum ama uygun birini bulamıyorum şeklindeki cümleler, evlenmekten kaçınma çabaları anlamını taşıyor. Peki, öcü mü bu evlilik, bizi neden bu kadar korkutuyor? Evlilik, yeni bir aile sahibi olmanın anahtarıdır. Aynı zamanda evlilik, toplumsal statü, ekonomik destek, çocuk sahibi olmak için toplumsal izin ve motivasyon, aileden ayrılarak büyümek için bir araç, düzenli ve sağlıklı cinsel yaşam için fırsat, geleceğe bakarken yanında bir yol arkadaşı, tatillerde, bayramlarda, düğünlerde yalnız olmadığının ve dolayısıyla değerli olduğunun kanıtı, ait olma duygusunun güvencesi gibi açıklanabilecek bir durumdur.
Evlilik Neden Korkutur?
- Birey olma azalır.
- Yanındaki insanın doğru olduğundan emin değilsen, doğru insanı bulma umudu yok olur.
- Yeni insanlarla tanışma ve flört etme durumu biter.
- Kendi isteklerin doğrultusunda davranman engellenir.
- Paranı bir ya da birkaç kişiyle bölüşmek durumu korkutur.
- Zamanını başkalarına göre ayarlamak gibi bir durum yaşanır.
- Düzenini başkasına uydurmak zorunluluğu ortaya çıkar.
- Hiç tanımadığın insanlarla akraba olma zorunluluğu doğar.
- Sürekli kendinden başka bir insanı düşünmek gibi bir sorumluluk yaşanır.
- Kişinin her anına tanıklık eden birisi vardır.
- Birçok eleştiriye katlanmak gerekir.
- Bazı tutum, davranış ve düşünceler değişmek zorundadır.
Evlilik korkusu aslında belki bütün korkular gibi gerçek problemden bir kaçış olarak düşünülebilir. Birey kendi içsel sorunlarını fark ederek, bunlarla yüzleşmediği için bir başkasıyla tam ve güzel bir ilişki kurmayı da başaramaz. Aslında evlilik korkusu bu anlamda bakıldığında bir uyarıcı niteliğindedir. Bu korkuyu anlama ve çözme süreci kişinin bireysel gelişimi için bir başlangıç noktası olarak değerlendirilebilir.
Evlilik Korkusu Nasıl Atlatılır?
Bu korku çözülmeden, toplumsal baskılarla yapılan evlilikte sorunların da büyümesi söz konusudur. Evlendikten sonra ortaya çıkan sorunlar da gerçek problemlere ulaşmak için bir uyaran olabilir. Bu nedenle çift terapileri ile başlayan süreçlerin genellikle bireysel terapilerle devam etmesi beklenir. Terapi bir anlamda kişisel gelişim için içsel bilgilere ulaşılan bir süreçtir.
Evlilik korkusu yaşayan insanların kişilikleri ile evlilik korkusunu oluşturan nedenler hakkında tek tek tartışılabilir. Herkesin kendisini tanıyıp kendisiyle barışarak tüm korkularından özgürleşmesi tüm ilişkiler için faydalı olacaktır.

Kızların Uzak Durması Gereken Erkekler

İşkolik erkekler: İlk başlarda kariyeri çekici gelecek olan bu erkek tipi ilerleyen zamanlarda sinirini bozacak. Buluşmak isteyeceksin o gece kesin işi çıkacak sürekli toplantıda olduğu için telefonlarına yanıt veremeyecek ve yanında sürekli işinden bahsedecek.

Baba parası yiyenler: Ayy aman bin defa dağlara taşlara uzak durmak ne kelime üç kilometre yakınında olmasın! Bir defa sorumluluk almaktan korkacak sürekli boş vakti olduğu için "Şu an nerede kimle ne yapıyor?" diye delireceksin.

Melankolik erkekler: Bu da ilk görüşte farklı gelecek olan tiplerden hele o dönem duygusal bir boşluktaysanız. O şiirler o "Kaybedenler Kulübü" tarzı konuşmalar o şehri her an bırakabilirim mizacı. İnan bana en fazla iki ay çekersin gıy gıy içini şişirir sonrasında.

Temizlik hastaları: Kendisinin hasta olduğu yetmiyormuş gibi seni de hasta eder kadının bir nevi çok titizi çekiliyor ama erkeğin maalesef. Sürekli evin içinde senin hatanı arıyormuşcasına toz yakalamaya çalışan biriyle nasıl ömür geçer?

Anne düşkünleri: Ben bir defa öyle bir hata yaptım hâlâ dilimi ısırıyorum. Kadın beni hamam böceği gibi görüyordu ben de fare zehirleri ne kadar diye araştırıyordum. Bir zaman geçtikten sonra oğluyla mı berabersin annesiyle mi anlamıyorsun. Adam ilişkinin ortasına o anneyi öyle bir sokuyor ki alıp kenara atamıyorsun kadını.

Cimriler: İnsanı kendi parasından bile soğutuyor bu tipler. Kendisinin harcamadığı gibi sen harcayınca da sanki parası bitiyor gibi bir telaş bir kıyamet. Sürekli küçük hesaplar peşinde olan bıraktığı bahşişi bile günlerce konuşan adamla nasıl devam edilebilir ki?

Dedikoducular: Yaa kızın dedikodu yapanı çekiliyor hatta çok seviliyor bana dokunmayan yılan hesabı "Gelse de birkaç şey anlatsa" diye sabırsızlandığım bir sürü arkadaşım var. Ama erkeğinki çekilmediği gibi bir de sürekli başa bela açıyor. Erkeklerin dedikoduları bizimkiler gibi değil çünkü onlar nedense daha pis daha tehlikeli.

Kız arkadaşları fazla olan: Ayy bunlar beni işte hasta eden grup böyle sürekli etrafında 5-10 kız vardır bunu bir severler sanki panda yavrusu. Devamlı aramalar çat kapı eve gelmeler hayatına burnunu sokmalar bilmem ne. Hangi biriyle başedeceğinizi bilemezsin arkadaşları onun canı sense sonradan gelen bir cadı olursun.

Çok konuşanlar: Sürekli söylenen şikayet eden devamlı ama devamlı her şeyde kusur bulan adamlar. Bir tane benim başımda var bir süre sonra duyarsızlaştırıyor insanı. Ne zaman söylenmeye başlıyor hop önümde bir çember oluşuyor ne dediğini hiç duymuyorum. Sadece otomatik olarak ona hak verir gibi yapıp kafamı sallıyorum.

Düğün İçin Kız Ve Erkek Taraflarının Alması Gerekenler

Düğün için kızve erkek tarafları ne alır?

Kız tarafının alması gerekenler:
Yatak odası takımı
elektrik süpürgesi
mutfak araç gereçleri
banyo araç gereçleri
çeyizsel eşyalar
kına hazırlıkları

Erkek Tarafının alması gerekenler:
salon takımı
yemek odası takımı
(koltuk halı perde vs)
buzdolabı
fırın
gelinlik
düğün masrafları

Bazı yörelerde kıztarafı sadece sandık denen çeyizi getiriyor onu da erkek tarafına para karşılığı satıyor gibi oluyor (kayınpeder pazarlığa oturup kızın serilen çeyizine para biçiyor o para kız tarafına tevdi ediliyor)

Yine erkek tarafına ait bi masraf gelin kız evden çıkarken kapıdan çıkarken kaybedilen anahtar parası, nişanda kesmeyen makas parası, sandık üzerine oturan gelinin kardeşine verilmek üzere para.daha nikah salonuna gitmeden kuaförün kapısı sıkıştı açılmıyor parası, arabanın önüne atılan çocuklara verilmek üzere zarfa konulan paralar