Hamilelikte Dikkat Etmeniz Gerekenler

Gebelik döneminde dikkat edilmesi gereken konuların en başında ilaç kullanımıdır. Çünkü gebelik döneminde kullanılan ilaçlar sadece anneyi etkilemez aynı zamanda bebeğini de etkilemektedir. Gebelik döneminde zor durumda kalmadan ilaç kullanmaktan kaçının ve asla bir hekime danışmadan ilaç kullanımından uzak durun.
Gebelik döneminde dikkat edilmesi gereken bir diğer durum ise , hamile bayanların beslenmesidir. Gebe annenin her zamankinden daha fazla sağlıklı besinler tüketip ,sağlıksız besinlerden kaçınması gerekmektedir. Annenin hamilelik döneminde normal miktarda ve normal hızda kilo alması gerekmektedir. Kilo alma korkusuyla yapılan gıda kesimi yada kontrol şekilde beslenme hem anneye hemde bebeğin sağlığına zarar vermektedir.
Hamilelik dönemindeki anneler kesinlikle alkol kullanmaktan, sigara kullanmaktan ve uyuşturucu madde kullanımından kesinlikle kaçınmalıdır. Kaçınmaması durumunda daha dünyaya bile gelmeden bebeğinin yaşamını çok kötü etkileyecektir. Bunların dışında gebelik dönemindeki anne çay, kola, kahve gibi içeceklerin fazla tüketilmesinden kaçınmalıdır.
Elbetteki her insan hijyen ve temizlik kurallarına dikkat etmelidir. Özellikle hamileler hijyen ve temizlik kurallarına iki kat dikkat etmelidir. Çünkü hamilelik sürecinde hamile hanımların enfeksiyonlara karşı vücut direnci düşüktür. Enfeksiyonlara karşı direncinin düşük olması hem kendi sağlığını hemde bebeğinin rahatsızlıklara yakalanma riskini arttırmaktadır.
Hamilelik döneminde gebe insanda; azda olsa kanama , şiddetli bulantı kusma, yüksek ateş,  şiddetli baş ağrısı şikayetleri varsa vakit kaybetmeden bir uzmana danışılmalıdır.
Hamilelik döneminde hassaslaşan dişlerde çürüme riski çok olur. Gebe insanın dişçide birçok operasyonu yaptırma şansı da olmadığı için diş sağlığına da dikkat etmesi gerekmektedir.Gebelik döneminde her zamankinden fazla diş fırçalanmalı ve sıcak soğuk içimine dikkat edilmesi gerekir.
Hamile hanımlar radyasyon salgılayan her cihazdan uzak durmalıdır.
Hamilelikte giyime de dikkat edilmesi gerekir. Giyilen elbiselerin rahat olması gerekir. Topuklu ve ayağı sıkan ayakkabı seçimlerinden kaçınılmalıdır. En fazla 2-3 santimetre topuğu olan ayakkabılar tercih edilmelidir.

Facebook Gruplarından Ayrılmak İçin Yapılacaklar

Facebook henüz bu gruplara dahil edilmeyi kısıtlayacak bir özellik geliştirmedi. Fakat eklendiğimiz anda grubu terk edebilir ve o gruba tekrar dahil olmamayı sağlayabiliriz. Böylece ayrıldığımız gruba tekrar eklenmeye çalıştığımızda başarısız olacak ve o gruptan gelecek olan saçma, gereksiz bildirimleri almaktan kurtulacağız.
Facebook gruplarından ayrılmak için ilk olarak dahil edildiğimiz gruba tıklamamız gerekiyor. Grubun sayfasına girdiğimizde sağ üst köşedeki dişli çark simgesine tıklıyoruz. Daha sonra “gruptan ayrıl” butonuna basarak açılan menüde karşımıza çıkan kutucuğu işaretleyerek onaylıyoruz.
Böylece herhangi biri bizi o gruba dahil etmeyi denediğinde başarısız olacaktır.

Twitter Hesabımı Nasıl Dondurabilirim Yada Silebilirim?

Twitter profilinizi kapatmak için sağ üstte yer alan dişli çark simgesine bastıktan sonra aşağıya doğru açılan menüden “Settings” kısmını seçmeniz gereklidir. Daha sonra karşınızda açılacak olan sayfanın en altına inmeniz gerekli. En altta “Deactivate my account” yazan mavi yazıya tıklamanız gereklidir.Google gibi arama motorlarında görülebilen içeriklerinizi Twitter’ın kontrol edemediğini anlatan bu yazıyı onaylıyorsanız “Deactivate @Kullanıcıadınız” yazan mavi butona tıklamanız yeterli olacaktır.Twitter hesabınız bir daha ki girişinize kadar kapanacaktır.Kimse size ulaşamaz.

Gebelik Sırasında Yasak Olan Egzersiz Hareketleri

Hamilelik Sırasında Bunları Yapmayın!

- Zıplamak
- Mekik çekmek
- Akrobasi hareketleri
-  Amut hareketi
-  Köprü hareketi

Hamile Olduğumu Nasıl Anlarım?

a- Klişe bir cümleyle başlamak istemem ancak bildiğiniz gibi Hamileliğin ilk dönemlerinde sabah bulantıları ve genel bulantılar söz konusudur  ve bu bulantının sebebinin hormonsal olduğu söylenir. Bu bulantı ortalama hamileliğin 3-4 haftası arasında başlar ve 10-12. haftasına kadar devam etmektedir. Olası durumlarda ise doğuma kadar da sürdüğü söylenebilir hatta bazı kişilerde 10-12. haftada kesilip doğum yaklaştığında tekrar başladığı da görülür
b- Hamilelik süresince gözüken bir başka etki de Baş Dönmeleridir ancak bu sorun hamileliğin son aylarında gözükmeye başlar. Bu süreçte hamile olan kişinin vücudunda şişkinlikler yani su ödemleri görülür. Bunun sebebi ise projesteron  yüksek olmasıdır. Bu şişme döneminde hormonlarınız daha hassas olacağından ötürü göğsünüzde his artışı ve şişkinlikler görebilirsiniz . Göğsünüzde olan ağırlaşma ve tıkanıklık sebebi de bu durumla alakalı bir durumdur.
c- Hamilelik sürecinde gözüken başka bir problem de Kabızlıktır ve bu hemen hemen tüm hamilenin başına gelen rahatsızlıklardan bir tanesidir. Bununla aynı doğrultuda midede yanma ve ekşime de görülebilir ki bunun da sebebi demin de bahsettiğim projesterondur. Bu rahatsızlıkların hepsi hamilelik sona erdiğinden sonra  geçecektir .
d- Bir başka durumda el ayakta olan halsizlik ve hissizliktir.  Bu durumda doğumdan sonra geçecektir. Sebeplerinin arasında karnınızda biriken su birikimi diye söylenmektedir. Eğer ciddi bir rahatsızlık veriyor ise cerrahi müdahale gerektirebilir ancak genelde doğal yollardan da geçirilebilmektedir.

Twitter Nasıl Kullanılır?

Twitter’ı kullanmak insanlarımız için garip ve farklı bir iştir. Çünkü Twitter, alışıldık sosyal ağ mantığından biraz daha uzak, biraz daha anlaşılması zordur. Ancak bu duruma rağmen, insanlar Twitter’ı bir kez öğrendiklerinde, bir daha asla bırakamamakta, hatta çoğu zaman Facebook gibi diğer sosyal ağlarda bulunan hesaplarını kapatarak, Twitter’a geçiş yapmaktadırlar.
Twitter’ı tam anlamıyla kullanabilmek için öncelikle kayıt olmanız gereklidir. Kayıt işlemi ise gayet kolaydır. Twitter’a kaydolmak için, Twitter.com adresine girerek, ana sayfada bulunan “New to Twitter?” yazısının hemen altında bulunan formu doldurmanız gereklidir. Twitter şu an Türkçe diline çevrilmekte olsa da, hala bazı eksikleri bulunmaktadır. Bu nedenle, bu yazı kimi zaman Türkçe olarak da görünebilmektedir.
Formu doldurduktan sonra Twitter hesabımıza giriş yaptığımızda, karşımıza Twitter’ın kısa bir tanıtımı çıkacaktır. Takip edebileceğiniz kişileri, nasıl tweet atılacağını ve bazı diğer özellikleri gösteren bu tanıtımı geçtikten sonra, Twitter hesabınızı tam olarak kullanmaya başlayabilirsiniz.
Hesabınızı kullanmak için, giriş yaptıktan sonra, hemen sol tarafta bulunan kutucuğa göndereceğiniz tweeti yazmanız yeterlidir. Gönderdiğiniz tweet, herhangi bir gizlilik ayarı yapmış olmamanız durumunda, herkese görünecektir. Ayrıca, sizi takip eden kullanıcıların anasayfasında, attığınız tweet yer alacaktır.
Twitter’da birini takip ettiğiniz zaman, o kişinin gönderdiği tüm tweetleri ekranınızda görmeniz mümkün. Böylece Twitter’da neler olup bittiğini görebilirsiniz.

Dondurma Yemenin Vücuda Etkileri

Dondurma özellikle yaz aylarının vazgeçilmez besin ögesi olmuştur.Büyük küçük herkes dondurmayı severek ve isteyerek tüketmektedir.Son yıllarda dondurma sadece yazları değil kış aylarında da kolaylıkla ulaşabileceğimiz bir tatlı haline geldi.Eminim ki yediden yetmişe her birey dondurmayı sevmektedir.Neredeyse sevmeyen ve tüketmeyen yoktur.
Yaz aylarında daha fazla tercih edilmesinin nedeni sıcak günlerde bize anlık serinlik hissi vermesi ve rahatlatmasıdır.Peki ama bu dondurmayı yerken hiç düşündünüz mü faydaları neler acaba diye?
Toplumumuzda son günlerde dondurma zararlı mı acaba diye bir soru herkesin aklını karıştırmaktadır.Bu yazımızda dondurmanın yeterli miktarda tüketilmesi sonucu yararlarından bahsedeceğiz.Dondurmanın damak tadımız da bıraktığı eşsiz lezzetin yanı sıra sağlığımıza da ciddi boyutta faydaları bulunmaktadır.Bu faydalar uzmanlar tarafından açıklanmıştır.
Kalsiyum ve fosfor bakımından zengin olan dondurmanın aşırıya kaçılmadığı taktirde hiç bir zararının olmadığı iddiası uzmanlar tarafından açıklandı.
Dondurma kalsiyum ve fosfor bakımından zengin olması nedeniyle kemik gelişimine destek olmaktadır.Bu sebepten gelişim çağındaki çocuklara günde yeteri miktarda dondurma yedirilmesinde fayda vardır.
Fosfor ve kalsiyum kaynağının yanı sıra magnezyum, potasyum, demir gibi minerallerin de kaynağıdır.
Vitamin bakımından da oldukça zengindir A,B,C,D,E grubu vitaminleri içerisinde barındırmaktadır.Bu sebepten günlük mineral ve vitaminleri dondurma aracılığıyla karşılayabiliriz.
Dondurma kalori bakımından oldukça düşük bir miktara sahiptir.Hatta diğer tatlılara göre en az kalori dondurmada bulunur.
Dondurma yapımında sütün içinde bulunan kalsiyum ve fosforun daha fazla yoğunlaşması nedeniyle günlük 100 gramdan fazla tüketilmesi önerilmemektedir.