Aşık Olan Kişi Hayal Kırıklığı Yaşıyorsa Gerçekten Fiziki Olarak Acı Çeker Mi?

Ruhsal olarak büyük acılar çeken insanlar, fiziksel olarak da acı çekebilirler. Kişiler sorunlarını bedenselleştiriyorlarsa, aşkla ilgili sorun yaşadıklarında acı da çekerler. Sıkıldığı zaman başı ağrıyan kişiler, aşk acısı çektiklerinde büyük ağrılar hissedebilirler. Aşk acısı ölüm acısına benzer. Kişi giden bir ilişkinin ardından büyük bir kayıp duygusu yaşar. Bu kayıp duygusu, beyin kimyasında bir karmaşa yaratıp, bozulmaya yol açabilir. Bozulan beyin kimyası, organizmanın neresi zayıfsa orada kendini gösterir. Kadınlarda bu, daha çok ağrı şeklinde olur. Erkeklerde ise tansiyon ya da mide-bağırsak sistemindeki rahatsızlık olarak kendini gösterir.

Bir İnsan Sevmediği Halde Nasıl Seviyorum Diyebilir?

Rol icabı diyebilir. Elde etmeye çalıştığı kişiyi başka türlü kandıramadığı için diyebilir. Kendisini seven kişiye ayıp olmasın diye aynı sözcüklere karşılık verebilir.

Her Kavgamızda Özür Dileyen Taraf Ben Oluyorum Bıktım Ne Yapmalıyım?

‘’Hayır’’ demeyi öğrenmelisin. Senin özür dileme sebebin onu kaybetme korkusundan kaynaklanıyor. Çünkü onun özür dilemeyeceğini ve bu nedenle ayrılabileceğinizi biliyorsun. Bu korku haklıda olsan seni özür dilemeye itiyor. Ama bu riske girmelisin. Hayat böyle geçmez.

Sevgilim Özel Günleri Ya Unutuyor Ya Da Geçiştiriyor Bana Değer Vermiyor Mu?

Ne yazık ki vermiyor. İlişkilerde sevgililer birbirini önemsediği kadar birbirlerinin önemsediği şeyleri de önemser. Bir başka deyişle, doğum günü, yıldönümü gibi özel günler sevgililer tarafından mutlaka özel bir şekilde kutlanmalıdır. Kutlanmıyorsa sorun var demektir.

Erkek Arkadaşım Hiçbir Randevumuza Vaktinde Gelmiyor Bu Bir Ayrılık Sebebi Olabilir Mi?

Bu seni rahatsız ediyorsa, evet olabilir. Erkek arkadaşını randevulara vaktinde gelmemesini ‘’Bana önem vermiyor’’ şeklinde değerlendirebilirsin. Bunda haklısın. Normal olarak sevgililik ilişkisi tarafların birbirini hayatlarında en öncelikli yere koymasıdır. Sen de kendini önemsiz hissediyorsan, ayrılık sebebi olarak görebilirsin.

Erkek Arkadaşım Seks Yaparsak Birbirimize Daha Çok Bağlanırız Diyor Doğru Mu?

Doğru değil. Erkek arkadaşın seni kendisine mecbur kılmak için böyle bir şeyi istiyor. Kendini buna hazır hissetmiyorsan, tabuların varsa, bunu doğru bulmuyorsan yapmamalısın. Daha sonra pişman olabilirsin.Evlenince yapmanı öneriyorum çünkü sevgili demek 2 kelime ile sonlanır ayrılalım der ve ayrılırsınız bu kadar... bence senin değerin bu kelime ile ölçülemez ve seni terk etmek bu kadar kolay olmamalı kendini güvene almadan ve sende istemeden böyle bir şey yapma.

Sevgilim Çok Sorumsuz Evlenince Değişir Mi?

Değişmez. Türkiye’de ‘’Eşimin sorumsuz davranışları yüzünden boşandım’’ diyen kadınlara, ‘’Peki evlenmeden önce eşinizin böyle olduğunu biliyor muydunuz?’’ diye soruldu. Kadınların büyük çoğunluğu, ‘’Biliyordum ama evlenince değişir sandım’’ yanıtını verdi. Boşandıktan sonra, demek ki, değişmemiş.

Kavga Ettiğimizde Sürekli Kabalaşıyor Bunu Engellemenin Yolu Var Mı?

Evet, var. Ayrılmak… Sana kaba davranıyorsa, senin kırılmanı, incinmeni, üzülmeni önemsemiyor demektir. Değer vermiyor demektir. Bu kabalığı devam ettiği sürece saba aynı şekilde davranmaya devam edecektir.

Aşk Acısını Unutmak İçin Başka Biriyle Çıkmalı Mıyım?

Böyle bir şey yaparsan acını arttırırsın. Çıktığın kişi sana eski sevgilini unutturmayacaktır. Aksine sürekli onu eski sevgilinle kıyaslayacaksın. Eski sevgilin ağır basacağı için de ‘’Neden ayrıldık?’’ sorusunu sürekli soracaksın. Bu dönemi kesinlikle duygusal ilişkiye girmeden, sadece dostların ve yakınlarının yardımıyla atlatmalısın.

Neden Aşk Acısı Çekiyorum?

Onun yokluğu sende büyük bir eksiklik yaratıyor. Bu eksikliğin yerine başka bir şey koyamıyorsun. Boşluk hissi hiç geçmeyecekmiş gibi düşünüyorsun. Onsuz nefes bile alamayacağını sanıyorsun. Bu, doğal bir süreç. Kişinin sevgisini kaybetti zaman hissettikleriyle en yakını öldüğü zaman hissettikleri aynı derece.

Hangi Kadınla Evlenilmez?

Sırf arkadaşları evleniyor diye evlenen, bir evi çekip çevirme sorumluluğuna henüz ulaşmamış, maddiyata aşırı önem veren, bakımına özen göstermeyen, sadece koca bulmak için yaşayan, dünyayla ilgilenmeyen, başkalarını kötüleyen ya da çekiştiren kadınlarla evlenilmez.

Hangi Erkekle Evlenilmez?

Sorumsuz, evlilik olgunluğuna ulaşmamış, kişiliği oturmamış, ana kuzusu, kararsız, söyledikleriyle yaptıkları birbirini tutmayan yalan söylemeyi alışkanlık haline getirmiş, kaba, sevgilisini kırmaktan ve incitmekten çekinmeyen, vaktini sevgiliyle değil arkadaşlarıyla geçiren, kötü alışkanlıkları olan ve bunları bırakmak için çaba göstermeyen erkeklerle evlenilmez.

Bir Erkeği Evliliğe Nasıl Razı Ederim?

Erkeklerin çoğu evliliği sevmez Erkek kendini evliliğe hazır hissettiğinde mutlaka konuyu açar. Ama tabii bununda bir süresi var. Evlenmeyi isteyen bir kadın 2-3 yıl gibi bir süre içinde sevgilisinden beklediği hareketi görmüyorsa, o ilişki evlilikle sonuçlanmayacak demektir.Zaten sevgiliyiz kız elimin altında diyerek erkek evlenmek istemez.

Evlilik Teklifini Mutlaka Erkek Mi Yapar?

Mutlaka erkek yapmalı. Bu işin rütieli bunu gerektirir. Bütün kadınlar da böyle olmasını ister. Üstelik evlilik teklifi için erkek özenle hazırlanmalıdır. Ayak üstü yapılmış, kelimelerin dikkatle seçilmemesi bir evlilik teklifi, kadın tarafından kabul görülse bile ileride ilerde mutlaka gündeme getirilir. 

Sevgilimin Facebook Şifresini Bilmeli Miyim?

Bu bir zorunluluk değil. Anlaşmayla oluşabilecek bir şey. Facebook şifrenizi biliyor olmanız ya da bilmiyor olmanız aranızdaki bağın derecesini belirlemez. Zaten sevgilin senden habersiz bir şey yapmaya niyetlenmişse başka Facebook hesapları ile de yapabilir.

İnternette Tanışılan Biriyle Ciddi İlişki Yaşanır Mı?

İnternet bir sosyalleşme ortamı.İnternette tanıştığın kişiyle gerçek hayatta karşılaştığında ciddi olup olmayacağını anlarsın.Ama bunu internet üzerinden anlamana imkan yok Birisi sana henüz hiç görüşmeden ‘’Seni seviyorum, aşığım diyosa inanma! buluşacaksanız mutlaka yanında bir arkadaşın olsun.

Sevgilim Beni Arkadaşlarıyla Neden Tanıştırmıyor?

Bunun iki sebebi olabilir. Birincisi sevgilin seni henüz tam bir sevgili olarak görmüyor. Duygularından emin olmayabilir. İkincisi, senin varlığını bilmesi istemediği kişiler olabilir. Yani henüz bağını koparamadığı ve hala arkadaş arkadaş gurubunda yer alan eski bir sevgilisi, ya da potansiyel bir sevgili adayı. Seninle henüz tam ilişki oturmadığı için potansiyel adayı da elinden kaçırmak istemiyordur. Bu durum uzun sürerse ilişkini gözden geçirmeni öneririm.

Sevgilim Benden Çok Daha Zengin Bu İlişki Yürür Mü?

Bazen evet, bazen hayır. Sevgilin zenginliğini senin yüzüne çarpmıyorsa, hatta sen rahatsız olmayasın diye senin gibi giyinip, senin gittiğin yerlere gidiyorsa bu ilişki yürür. Ama sürekli zenginliğinden söz edip seni utandırıyorsa, hatta bazı markaları bilmediği için, bazı yemekleri hiç tatmadığın için seninle dalga geçiyorsa, hayır yürümez.

Ailem Karşı Çıkıyor İlişkiyi Bitirmeli Miyim?

Gerçekten aşıksan zaten istesen de bitiremezsin. Ama aşık olmadan bir ilişki yaşıyorsan, ‘Mantık Evliliği’ düşünüyorsan o zaman zaten kolay vazgeçilebilir biriyle birliktesindir. Ailenin söyledikleri önem arz eder ve eninde sonunda bu ilişkiyi bitirirsin. Aşık olduğun durumlarda ise ailene de, arkadaşlarına da, sosyal çevrene de karşı koyarsın.

Bir Erkeğe Çıkma Teklif Etmek Doğru Mu?

Hayır, değil. Ama bir erkeğe sana çıkma teklif etmesini sağlamak doğru. Bu teklif mutlaka erkekten gelmeli. Çünkü bu duygusunu elinden almamak gerek. Erkek her zaman tavlanan değil, tavlayan olmayı tercih eder.

Kadın Ve Erkeğin Dostluğu İlişkiye Dönebilir Mi?

Dönüşme olasılığı yüksek. Genellikle karşı cinsten iyi anlaşan iki dost, ”Madem bu kadar iyi anlaşıyorsunuz, öyleyse neden sevgili olmuyoruz?” sorusunu sorar. Sonra da bunu denemeye başlar. Yalnız burada aşktan söz edilmez. Bu daha bir anlaşma ilişkisidir. Böyle bir ilişkinin çok uzun yıllar sürme olasılığı da vardır, kısa süre sonra hayal kırıklığı yaşanıp bitme olasılığı da.

Ruh Eşi Diye Bir Şey Gerçekten Var Mı?

Böyle bir şeyin varlığına inanmak, insanın aşka olan olan inancınıda tazeliyor. İnsanın ruh eşi, kendini yanında en rahat, en güvende hissettiği, aşk konusunda duygularında en küçük bir şüphe taşımadığı, her konuda anlaşmasa bile en azından farklı yanları kabul ettiği, eksikliğini hissettiği ve yanındayken ”Dünya yıkılsa umurumda olmaz” dediği kişidir. Bu kişi şu an hayatında olabilir, ya ya henüz gelmemiş olabilir. Ama evet, bir gün seninde ruh eşin olacaktır.

Erkekler Naz Yapan Kadınlardan Mı Hoşlanır?

Çabuk teslim olmayan kadınların, erkeklerin ilgisini daha çok çektiği bir gerçek. Erkek ”Avcı” geçmişinden kaynaklanan dürtülerle önce kovalamak, sonra teslim olmak şeklinde bir davranış geliştirmiştir. Bu noktada kadının duygularına gem vurması tabii ki gerekmiyor. Ancak erkeğin aceleciliğini kadının sakinliği dengelemelidir. Zaten bir ilişkiyi ayakta tutan en önemli unsur da işte bu dengedir. Taraflar birbirinin aşırılıklarını dengeledikleri sürece ilişki daha uzun soluklu olur.

Bir İlişkide Taraflarda Birinin Zayıf Tarafını Diğerinin Güçlü Tarafı Mı Tamamlar?

Aşk için insanın kendisindeki eksikllikleri başkasına tanımlama arzusu tanımı yapılır. Bu tanımdan yola çıkarsak evet birinin zayıf tarafı, diğerinin güçlü tarafıyla tamamlanır. Zaten kadınlar güçlü, ne istediğini bilen, kararlı erkekleri seçmesinin altında da bu yatar. Çünkü bu yönler kadınlarda hada zayıftı. Tabii ki istisnalar vardır ama genel olarak kadın kırılgan yapısını güçlü erkek imajıyla tamamlar.

Sana Aşığım Diyen Birinin Doğru Söylediğinden Nasıl Emin Olabilirim?

Seni sürekli arıyorsa görmek için fırsat yaratıyorsa nazikse herhangi bir sıkıntıda her şeyi bir kenara bırakıp yardıma koşuyorsa gözlerini gözlerinden ayırmıyorsa başkalarının yanında seninle olmaktan çekinmiyorsa hediyeler alıyorsa seni bilmeden kırdığında kendini affettirmek için uğraşıyorsa sana aşık demektir.

Neden Bazılarımız Ard Arda İlişkiler Yaşarken Bazılarımız Aşık Olmakta Bu Kadar Güçlük Çekiyoruz?

Bir insan aşık olmakta zorlanıyorsa bunun farklı sebepleri olabilir. En klasik sebep, kişinin daha önce yaşadığı ilişkilerden kaynaklanan güvensizliği ve karşı cins hakkındaki olumsuz yargılarıdır. Bunun dışında bir de aşkı her yönüyle yaşayamayanlara, daha doğrusu yaşamaktan keyif almayı beceremeyenlere rastlanır. Bunlara “aşka kabiliyeti olmayanlar” diyebiliriz. Ne kendileri o sihirli sinyalleri gönderebilirler, ne de gönderilenleri alabilirler. Bir de aşkın beraberinde getirdiği zorluklardan kaçan ve kişisel mahremiyetinin azalmasından korkanlar vardır. Kendi kendilerine yeten bu insanlar daha seçici davranırlar ve bulundukları herhangi bir ortamda aşk arayışına girmezler. Yani olaya mantık yönünden bakmayı tercih ederler.

Aşkla İlgili En Büyük Yanılgılar Nelerdir?

Çoğumuz onu avucumuzun içine alıp kontrol edebileceğimizi, isteklerimiz doğrultusunda yönlendirebileceğimizi ve istediğimiz zaman atabileceğimizi sanırız. Çok beğenme, hoşlanma ve etkilenme gibi duygularımızı hemen aşkla karıştırırız. En büyük yanılgılarımızdan biri ise şudur: Hayatımızın bazı dönemlerinde şefkate, ilgiye, sıcak bir dokunuşa o kadar büyük bir özlem duyarız ki, karşımıza çıkan ilk erkeğe aşık olduğumuzu sanırız. Aslında içimizdeki his sevmekten çok, sevmeyi sevmektir.