Balut Ördek Cenini Nasıl Hazırlanıyor

Kore’deki gibi tabakta kıvrılan canlı bir ahtapot olmasa da, döllenmiş ve neredeyse gelişmiş bir ördek ya da tavuk yumurtasındaki ceninin kaynatılması ve kabuğu içinde yenmesi kolaylıkla dünyanın en ilginç yiyecekleri listesine giriyor. Balut Filipinler, Kamboçya’ ve Vietnam’da oldukça yaygındır ve genellikle sokak satıcıları tarafından satılır. Balutun, aslında olması gerektiği gibi, yumurta ve ördek (ya da tavuk) gibi bir tadı olduğu söyleniyor. Çoğu zaman kuşun yüz hatlarının açıkça görüldüğü bu garip yemek pek çok insan için şaşırtıcıdır ve kötü bir tadı olduğu düşünülür. Nihayetinde, görünen o ki aslında her şey yapılabilir ve bu yemeğin sadece tavuk gibi bir tadı var.

Sannakji Canlı Ahtapot Nasıl Hazırlanıp Yenir

Saşimi ve suşi ile birlikte dünyanın her yerinde bulmak mümkündür. Çiğ balık yemenin sıra dışı olduğu pek düşünülmüyor artık. Yine de Kore’nin lezzetli sannakjisi oldukça faklı, çünkü bu deniz yiyeceği tam olarak ölmüş değil. Canlı ahtapot yavruları dilimlenir ve susam yağı ile terbiye edilir. Yemek önünüze geldiğinde dokunaçlar tabakta hala kıvrılıyor olur ve dikkatlice çiğnenmezse bu minik dokunaçlar ağzınıza ve boğazınıza yapışabilir. Bu, cesaretsiz kişiler için uygun bir yemek değildir.

Casu Marzu Bozuk Peynir Nasıl Hazırlanıyor

İtalya’nın Sardinya şehrinde bulunan casu marzu, kurtçukların ev olarak kullandığı bir peynirdir. Bu kurtçuklar, peynirin fermentesyon seviyesini bozulma noktasına gelene kadar yükseltmek için özellikle peynire eklenir. Bu seviyede peynirdeki yağlar tamamen yok edilir. Minik, yarı şeffaf solucanlar rahatsız edildiklerinde bir yarım ayak mesafesi kadar sıçrayabiliyorlar. Bu da bazı insanların peyniri yemeye başlamadan önce neden böceklerden temizlediklerini açıklıyor.

Fugu Japon Balon Balığı Nasıl Hazırlanıp Yenir

Fugu Japoncada ‘zehirli, dikenli balık’ anlamına gelir. Yeterince tetrodotoksin zehri içerenleri öldürücüdür. Sadece özel olarak eğitilen, iki ya da üç yıl alıştırma yapan ve resmi bir sınavdan geçen şefler bu balığı hazırlayabilirler. Bazı şefler, yiyen kişinin dilinde ve dudaklarında bir karıncalanma hissi yaratmak için zehrin bir kısmını balıkta bırakmayı tercih ederler. Belki de fugu yeme isteği, bu ölümcül balığın gerçek tadından ziyade, bu deneyimden sağ çıkmaktan kaynaklanıyordur.

Hakarl Kurutulmuş Köpekbalığı Eti Nasıl Hazırlanıp Yeniliyor

Dünyadaki en ilginç yiyeceklerin bazılarını yemesi ile tanınan Anyhony Bourdain, hakarl’ın, yediği en mide bulandırıcı yiyecek olduğunu iddia etmektedir. Hakarl, Grönland ya da Büyük Camgöz köpekbalığını temizleyip iki ile dört ay arası fermente ederek yapılır. İzlanda bölgesine ait bu yemeğin kötü bir amonyak kokusu vardır. Yılın tüm zamanlarında, İzlanda ve çevresinde bulunabilir. Genellikle küp şeklinde kesilip kürdan saplanarak servis edilir.

Deve Dolması Yemeği Nasıl Hazırlanıp Servis Edilir

Deve dolması tarifini okumak kötü bir şakayı okumak gibidir. Malzemeler listesi bir tam deve, bir tam kuzu ve 20 tavuk ile başlar. Guinness Rekorlar Kitabı, tarifi dünyanın en büyük yemeği olarak kaydetmiştir. Rahatlıkla söyleyebiliriz ki bu yemeği gölgeleyebilecek tek somut örnek başkası tarafından yenilmektir. Bu geleneksel “bedevi” yemeğinin matruşka gibi hazırlandığı söylenir. Deve kuzu ile, kuzu tavuklarla ve tavuklar da yumurta ve pirinçle doldurulur. Tüm karışım, pişene ve servis edilene kadar ateşte pişirilir. Gerçek de olsa kurgu da olsa, yemeği kesme fikrini ortaya bu yemek çıkarmıştır. Bu nedenle listede üst sıraları hak etmektedir.

Rocky Dağları İstiridyesi Nasıl Hazırlanıyor ve Yeniyor

İstiridyelerin nesi ilginç ki? Mesele şu ki, bunlar okyanusun dibinde bulduğunuz istiridyelerden değil, bu sadece bir boğa, bufalo veya bir yaban domuzunun hayalarının bol yağda kızartılarak yapıldığı bir yemeğe verilmiş süslü bir isimdir. Rocky Dağları İstiridyesi (Çayır İstiridyesi de denir), Amerika’nın ve Kanada’nın, hayvancılığın yaygın olduğu belli bölgelerinde iyi bilinir ve severek tüketilir. Hayalar soyulur, haşlanır, un karışımına bulanır ve kızartılır, ardından genellikle güzel sos karışımı ile servis edilir.

Yiyecek Olarak Böcekleri Nasıl Yerler

Yiyecek olarak böcek yeme alışkanlığı entomofagi olarak adlandırılır ve Avrupa ile Kuzey Amerika dışında dünyanın pek çok yerinde yaygındır. (Böcekler, Avrupa ve Kuzey Amerika’da, daha çok “Fear Factor” isimli televizyon şovu ile ilgi çekerler.) Tayland, Bankok sokaklarında çekirgeler, cırcır böcekleri, akrepler ve solucanlar satan kişilere rastlamak hiç de sıra dışı bir durum değildir. Böcekler protein bakımından zengindirler ve görünen o ki, yağ asitlerinden ve vitaminlerden oluşmaktadır. Hatta un kurdunun kurutulması ve öğütülmesi ile elde edilen un, çikolatalı kurabiye yapımında kullanılabilir ve çoğu zaman kullanılır da. Bu yüzden bir dahaki sefere çorbanızda bir sinek olduğunu gördüğünüzde bunun aslında sunumun bir parçası olabileceğini unutmayın.

Sakadat Yahnisi Yemeği Nasıl Yenir Tarifi

Geleneksel bir İskoç yiyeceği olan sakatat yahnisi kıyılmış koyun kalbi, karaciğer ve akciğer ile soğan, baharatlar, yulaf ezmesi, tuz ve et suyu karışımının koyun midesinde birkaç saat haşlanmasıyla yapılır. Popüler bir gastronomik lezzetler ansiklopedisi olan Larousse Gastronomque, sakatat yahnisinin “çok besleyici ve lezzetli bir tada sahip” olduğunu iddia eder. Sakatat yahnisini tüm sene boyunca İskoç marketlerinde, koyun midesi yerine yapay bir kese içinde bulmak mümkün. Hatta bazıları, yemeden önce mikrodalga fırında ısıtılmak üzere, konserve şeklinde satılmaktadır. Benzer yiyecekler koyun yerine keçi, domuz ya da dana eti ile yapılmış bir şekilde, diğer Avrupa ülkelerinde de bulunabilir.

Kızarmış Beyin Sandviçi Nasıl Hazırlanır

Deli dana hastalığı döneminden çok önce, kızarmış buzağı beyninden bir sandviç yapılırdı. Beyaz ekmek arası ince doğranmış buzağı beyni ABD, St. Louis, Missouri’de menülerin sıradan bir parçasıydı. Bu sandviçi, beyinlerin sertçe ezildiği ve hamburger ekmeği ile servis edildiği Ohio, River Valley’de bulmak hala mümkün. El Salvador ve Meksika’da ‘beyin eti’, İspanya’da ise ‘beyin’ deniyor buna ve taco ve burito yapmak için kullanılıyor. Beyinler lapaya benzer bir kıvamdadırlar ve çok hafif bir tatları vardır, bu yüzden bol miktarda acı sos ekleyerek yemek daha kolay oluyor.