İtalya Seyahati Nasıl Gidilir? Ne Yenir?

İtalya, dünyayı kendine hayran bırakan tarih ve kültürle doludur. İtalya, Güney Avrupa’da, İtalya Yarımadası’nda yer alır ve iki İtalyan Adası’na ev sahipliği yapan Akdeniz ile çevrilmiştir: Sardinya ve Sicilya. İtalya güzellik, sanat ve moda ile doludur, bütün bunlar İtalya’ya büyülü bir atmosfer katmak ve dünyanın her köşesinden gelen turistleri cezbetmek için birbirine karışmıştır.

İtalya’yı keşfetmek keyifli ve unutulmaz bir deneyim olabilir, bu güzel ülkenin her bir köşesi sizi antik zamana geri götürecek ve bugüne kadar ki büyük gelişiminin farkına varacaksınız. İtalya, size rakipsiz turistik yerler sunmaktadır: Sanat eserleri ve modasıyla Floransa, ebedi şehir olarak bilinen başkent Roma, sular altında kurulan romantik şehir Venedik, “Romeo ve Juliet” dramasının geçtiği gösterişli şehir Verona ve İtalya’nın en rağbet gören şehri Milan.

İtalya’nın ziyaret edilecek ve eğlenilecek sayısız yeri vardır: İlk olarak Pisa şehrinde Piazza dei Miracoli’de (Mucizeler Meydanı) yer alan Pisa Kulesi ya da İtalyancada “Torre pendent di Pisa”, romanesk stil ile inşa edilmiştir ve mimarisi itibarıyla eğiktir; İtalya’nın simgesidir ve dikkat çekmesinin nedenlerinden biridir.

Buna rağmen Pisa Kulesi İtalya’nın tek ilgi odağı değildir; İtalya’nın başkenti Roma’nın bütün aileler için birçok albenisi, turları ve kalmak için tüm şehre yayılmış olan lüks Roma daireleri gibi muhteşem yerleri mevcuttur; Roma’daki müzeler ve Meydanlar İtalya’daki en ilginç yerlerden bazılarıdır çünkü antik zamanı temsil eden birçok büyük sanatçı İtalya’da doğmuştur ve Roma onların sanat çalışmalarını müzelerde, kiliselerde ve meydanlarda bile muhafaza etmektedir, bunlardan bazıları şöyledir; Saint Peter Meydanı ve Bazilikası, Sant Angelo Kalesi, Navona Meydanı ve Dört Nehir Çeşmesi, Santa Maria del Popolo (Santa Maria Halk Kilisesi) ve Popolo Halk Meydanı ve Panteon bunlardan bazılarıdır.

Şunu bilmeniz gerekir ki İtalya’ya yapacağınız bir gezi sadece kültür, sanat, tarih, resim, müzeler ile ilgili olamayacaktır aynı zamanda seçkin restoranlar, meydanlar, kafeler ve kulüplerle, barlarda ve publardaki canlı gece hayatı ile de ilgili olacaktır ve tabii modayı da unutmamak gerekir.

Bütün cazibelerinin yanı sıra, doğa her İtalya gezisi için özel bir yere sahiptir; büyüleyici panoramik doğal kaynakları ve bahçe düzenlemelerinden bazıları şöyledir; Kuzey Alpler, Napoli Körfezi ve Vesuvius Dağı en popüler manzaralarından bazılarıdır.

Ülkenin en eski şehri St Augustine’nin tüm gözde mekânlarını gezin, St. Augustine büyüleyici Arnavut kaldırımı taşlı sokakları, tarihi yerlerini ve bakir plajlarını keşfetmeleri için ziyaretçilerini çağırıyor.