Kızıl Deniz’in İncisi: Şarm El Şeyh

Sina Yarımadası’nın sakin, küçük balıkçı kasabaları zaman içinde Kızıl Deniz Rivierası denilen bölgenin en gözde, beş yıldızlı tatil merkezlerine dönüştü. Kent, güneydeki orijinal Şarm el Şeyh Köyü’nden 
mercan resifleri, ılık mavi sular ve fonda görkemli Sina sıradağları boyunca dantel gibi işlenmiş kıyı şeridini takip ederek kuzeyde Nabq bölgesine kadar uzanıyor. Şarm el Şeyh geliştikçe burada yapılabilecek alternatif etkinlikler de arttı. Bugün kentte tarih turlarından ekstrem sporlara, şık akşam yemeklerinden Bedevi sofralarına kadar çok geniş çeşitlilikte spor ve eğlence olanakları mevcut.
Yılın dört mevsimi güneş gören Şarm el Şeyh’te; el değmemiş kumsallarda dinlenmek, çeşitli tekne turlarından birinde gezinmek, sizi hemen yanı başınızdaki çölün derinliklerine çeken eğlenceli etkinliklere katılmak mümkün. Sina Yarımadası ve özellikle de Şarm el Şeyh, dünyanın en gözde 10 dalış merkezinden biri. Bu bölgede en gözde spor SCUBA yani tüplü dalış. Kızıl Deniz’deki batıklardan belki de en ünlüsü, İkinci Dünya Savaşı sırasında 5 – 6 Ekim 1941 gecesi güvenli Sha’ab Ali limanının hemen açığında batan SS Thistlegorm adlı ikmal gemisi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder