İş Yerinde Makyaj Nasıl Yapılmalı


İş hayatı zordur. Toplantıların biri biter, diğeri başlar. Bu kadar stres ve yorgunluk mutlaka yüzünüze yansır. Ama, bunu önlemek elinizde. Yapabileceklerimiz basit. Abartılı makyajdan kaçınmak ve birkaç ?sihirli ? makyaj ürününü yanınızdan ayırmamak. Gün içinde önemli bir toplantıya hazırlanıyorsunuz ya da büroda yoğun bir günün başlangıcındasınız. Görüntünüzle çevrenizde olumlu bir etki bırakmak, kendinizi de güvende hissetmek isteği ve ihtiyacı içindesiniz.
Mükemmel bir makyaj, sadece kendine güven duygusunu artırmakla kalmıyor, ayrıca iş yerindeki imajınızı da olumlu etkiliyor. Ancak önemli olan sadece makyajınızın ortama uyumlu olması değil, aynı zamanda karakterinizi vurgulaması ve cildinizle uyum sağlamasıdır.
Öncelikle yüzünüzün hangi bölgesini öne çıkarmak istediğinizi belirlemelisiniz; gözleriniz mi dikkat çekmeli, dudaklarınız mı? İkisinin birlikte olmasının, makyajınızı çok abartılı gösterme riski bulunmaktadır. Eğer gözlerinizi koyu renklerle öne çıkardıysanız, o zaman dudaklarınıza sadece parlatıcı kullanmanız yeterli olacaktır.
İşyeri için seçtiğiniz kıyafetlerde renk cümbüşüne izin vermeyin. Seçiminiz net ve klasik renklerden yana olsun. Emin olun,bu seçimler sizin daha şık ve güçlü görünmenize yardımcı olacaktır.
Fondöten seçimlerinizde ise, kaliteli ürünler seçmeye özen gösterin. Kalitesi düşük ürünlerin gün içinde yüzünüzden daha çabuk akıp gideceğini unutmayın. Yüzünüzün parlayan bölgelerine kullandığınız transparan pudranız, hem makyajınızın kalıcılığını artırmak, hem de sizi rahatsız edici durumlardan kurtarmak üzere her zaman çantanızda bulunsun.
Elmacık kemiklerinize uyguladığınız abartılı olmayan allık, hem cildinize sağlıklı bir ışıltı katar, hem de yoğun bir iş gününün ardından, taze ve dinlenmiş görünmesini sağlar.
Çalışma saatleriniz geceye de uzayacaksa,o zaman bir kapatıcı, gözaltlarınızdaki yorgunluk izlerini örtmek için yardımcınız olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder