Aldatmayı Anlamanın Yolları

1.Uyku düzeninde ve şeklinde değişiklikler var mı? Açıklanamayan kabuslar, uykuda konuşmalar, huzursuz veya çok heyecanlı uyumalar aldatılma işaretçisi olabilir.
2.Doğal ve normal sorularınıza birşey araştırıyormuşsunuz gibi algılarak ters cevaplar veriyor. 3.Arkadaşlarınız davranışlarına bakarak bir sorun olup olmadığını soruyor. Yakın arkadaşlar ve aile üyeleri sizi dışarıdan gözlemleyen birileri olarak sizinle ilgili genel bie değerlendirme yapabilir.
4.Sabah uyandığında korkmuş veya kafası karışmış görünüyor. Bu hangi yatak odasında ve kiminle birlikte olduğunu anlama telaşından kaynaklanabilir.
5.Uykusunda bilmediğiniz olayları veya birinin adını sayıklıyor.
6.Duygusal olarak sizden uzak duruyor ve neden olduğunu sorduğunuzda net şeyler söylemiyor. Kişisel olarak gizlediği şeyler arttıysa ve bunları tartışmama konusunda aşırı derecede korumacı davranıyor. 7.Çocuklarınıza normalden daha az ilgi gösteriyor. Çocuklarınızda birşeylerin yanlış gittiğini fark edip size söylüyor.
8.Onunla ilgili dikkatinizi çeken bazı konularda klişe açıklamalar yapıyor, şakaya vurup geçiştiriyor.
9.Onun için hoş bir şeyler yaptığınızda suçlu hissediyor. Onu desteklemeniz, onun için iyi birşeyler yapmanız ne yaptığını hatırlamasına, düşünmeye zorluyor.
10.Siz etraftayken kapıları kapatmaya başladı. Örneğin banyo kapısını kapatıyor, giyinirken yanınızda çıplak kalmamaya özen gösteriyor. Aldatan eşler kendilerini fiziksel ve ruhsal olarak eşlerinden uzak tutmaya başlayabilir.
11.Son zamanlarda çok aksi ve huysuz hale geldi, siz onunlayken huzursuz davranıyor. Eğer ilişkiniz uzun zamandır devam ediyorsa, aranızdaki sorunları yumuşak bir şekilde çözmeye çalışır. Eğer sorun başka biriyse ve işin için aldatma varsa ayrılık kaçınılmaz olabilir.
12.Tartıştığınızda veya kavga ettiğinizde sözü ayrılığa getiriyor mu? "Eğer ayrılırsak ne yaparsınız?" ya da "Eğer bize birşey olursa seni her zaman bir arkadaş gibi seveceğim" gibi cümleler kurarsa dikkatli olun. Genel olarak ilişkiniz hakkında oldukça negatif düşünceleri olabilir. Sizden ayrılıp hayatını diğer kişiyle geçirmeyi düşünebilir.
13.Normalden daha düşünceli davranıyor. Bir şey yaptığı zamanlarda kendini affettirmek için yaptığı gibi ne yapsanız kızmıyor. Aşırı ilgi ve hassasiyet suçluluk duygusunun sonucu olabilir.
14.Size hediyeler alıyor hatta çok fazla hediye alıyor. Bunlar 'suçluluk hediyeleri olabilir. Size hediye vererek ilgisini göstermesi kendisi daha iyi hissetmesini sağlayabilir.
15.Davranışları içinizde bir sıkıntı yaratıyorsa, birşeylerin ters gittiğini hissetiyorsa dikkat. Gerçekleri görmek için kör olmayı tercih ediyor olabilirsiniz. Onun alışkanlıklarını, rutinin ve isteklerini hiç kimse sizden iyi bilemez. yani bunlarla ilgili değişiklikler şüphelendirici olabilir.
16.Sizinle sürekli olarak tartışıyor. Bu tür sebepler onun evden kolayca çıkıp aşığıyla buluşması için sebep olabilir. Aldatan kimse aklı karışık olduğu, kararsız kaldığı zamanlarda böyle davranır.
17.Telefonlarınıza eski sıklık da bakmıyorsa sizi aldatıyor demektir.

İlişkinizi Bitirmeniz Gerektiğini Gösteren Nedenler

Sizinle bulaşmak yerine, bir sürü bahane sıralayıp gelmiyorsa, Onu aradığınızda telefonlarına açmıyor ve mesajlarınıza geç cevap veriyorsa, Eski samimiyeti ve size karşı düşkünlüğü kalmadıysa, Arkadaşlarının yanında size yakın davranmıyor ve arkadaş gibi davranıyorsa, Sizi başkalarından kıskanmıyorsa ve gereken ilgiyi göstermiyorsa, Sizinle ilgili önemli bilgileri aklında tutamıyor ve sıkıntılarınıza önem vermiyorsa, Sürekli sizi eleştiriyor ve yargılıyorsa, Sizinle konuşurken eski neşesini ve heyecanını kaybettiyse veya siz kaybettiyseniz, Gelecekle ilgili konuşmak istediğinizde konuyu kapatıyor ve değiştiriyorsa, Sizi sevdiğini eskisi kadar söylemiyorsa veya söylerken de içten değilse, ilişkiniz bazı heyecanlarını kaybetmiş demektir. Biten ilişkileri devam ettirmek yerine hayatınıza devam edin.

Sanaldan Yani İnternetten Aşk Yaşanır Mı?

Aşk denildiğinde insanların ayakları yerden kesiliyor. Büyüleyici bir duygu, bir çok insan acısıyla tatlısıyla tekrar tekrar yaşayabiliyor. Gerçek hayatta son derece doğal,peki ya sanal olursa, internet aşklarından bahsediyoruz. Bu mümkün müdür, insan görmediği, gözlerine bakamadığı, hissetmediği birine aşık olabilir mi? Aşkın marifeti midir, yoksa insanların marifeti midir? Şu gerçeği inkar etmiyoruz; aşkın ne zaman nerede karşınıza çıkacağı bilinmez, siz aşık olmaya hazırsanız… yalnız internette bu nasıl olabilir. Sanal ortamlarda kurulan arkadaşlıklar ve dostluklar doğru yönelmeyle sağlam ve kalıcı olabiliyor nadiren de olsa. Aşk içinde geçerli midir? Bu günümüzün çok yaygın sorununu -bize göre sorun, yaşayanlara göre normal- biraz irdeleyelim, sakıncalarını fark ettirelim. Kadınlar bu yönde hassa olduklarından sanıyoruz en büyük tehlike kadınlara yönelik devam ediyor. Güzel sözler herkesin gönlünü okşar, yalnız yazılan her süslü kelime ne kadar gerçektir hemde sanal ortamda ne kadar gerçek olabilir. Yaşadığımız hayatta dürüst insanla karşılaşmak günden güne zorlaşırken sanal dünyada gerçeği beklemek de imkansızdır. Sizi tahmin etmediğiniz tehlikeler bekliyor olabilir. İnternette aşk, gerçekte yaşanan aşk ilişkilerinden çok daha büyük boyutlara ulaşabilir. Sonunda da istemediğiniz sonuçları doğurabilir. Dilediğiniz zamanda internet ortamında tanışıp sohbet edebileceğiniz yüzlerce kişi karşınıza çıkabilir, bunun diğer kişiler içinde mümkün olduğunu unutmamalısınız, karşınızdaki kişide yüzlerce kişiyle konuşabilir. Size yazılan her güzel söz aynı zamanda yüzlerce kişiye de yazılabilir. Özel olduğunuzu düşündürebilir. Birden bire yoğun duygulara kapılıp sonrada kırılmanıza sebep olacağından çok dikkatli olmalısınız, üzülmek kaçınılmazdır. Sohbet ettiğiniz kişiyi gerçekten tanıyamazsınız, size kendisini nasıl tanıtıyorsa o kadarıyla bilirsiniz. Kendisini istediği şekilde anlatabilir, amacı etkilemekse bunu çok kolay yapabilir. Bir araya gelemediğiniz için yazdıklarının doğruluğunu test etme şansınız yoktur. Oysa ki karşınızdaki insanı değerlendirmek daha kolaydır, bakışlarından, mimiklerinden, gülümseyişinden anlayabilirsiniz. Belki de hiçbir zaman tahammül edemeyeceğiniz birisi var karşınızda, evli olup kendini bekar tanıtabilir, psikolojik bozukluğu olabilir. Bunları internet ortamında anlamanız zordur. Sohbetiniz çok çabuk başlayıp duygularınızı etkileyebilir. Karşı tarafı bilmediğinizden, sadece bu amaçla sohbete başlayan birisiyle konuşmaya başlamışsınızdır belkide. Sonuçta büyük hüzün ve kalp kırıklığıyla başbaşa kalabilirsiniz. Sanal olduğunu aklınızdan çıkarmamalısınız. Süratle ve güzel başlayan sohbetler her türlü tehlikeyi de beraberinde getirir. Sanal ortamda aşk olmaz. Hayatı tüm gerçekleriyle yaşamanızı diliyoruz.