Kadınların Makyaj Çantalarında Olması Gerekenler

Cımbız
Unutulmuş veya yeni fark edilmiş tüylerin hızla ortadan kaldırılması için bir cımbız mutlaka makyaj çantanızda yer almalı.

Allık
Sizin sağlıklı ve dinamik göstermesini sağlayan bir kozmetik arkadaşınız. Yüzünüze renk katmak için kremsi allıklar kullanabilirsiniz.

Biz, gündüzleri genelde krem bazlı allıkları kullanmanızı öneriyoruz. Bu ürün, hem doğal ve daha fresh görünmenizi sağlar.

Far
Sabahları makyaja çok vakit ayıramayıp yine de makyaj yapan kadıların %80ni far seçimi ve uygulamada ciddi hatalar yapabiliyor.

Yanınızda her zaman küçük dörtlü bir far paleti bulundurabilirsiniz. Bu noktada bütçeye göre elverişli ve kullanışlı farların hepsi ideal.

Temizleme mendilleri
Sabahtan yapmış olduğunuz makyajınızın hatalarını gün ortasında farkettiniz, bunun için makyaj çıkarıcı mendil yanınızda bulundurabilirsiniz.

Ruj
Ruj bir kadının çantasında daima bulunması gereken favori ürünü olmalı. Gündüzleri parlatıcı kullanmayı önermiyor. Soğuk ve sıcak havalar parlatıcı rujlar gündüzleri dağıtabilir.

Ne mat ne de parlak olan rujları kullanmalı. Her markada ve her bütçede bulunabilen bir kıvam bu.

Pudra
Sabahları uyku sersemi makyaj yapmak oldukça zor. Fakat ne yazik ki, tüm kadınlar aynı hatayı yapıyor. Göksu, kaşlara pudra yada fondöten değdirmemenize dikkat çekiyor.

sabah fondöteni kullandıktan sonra, gün içerisinde hafif mat görünüm yaratma amaçlı çantanızda muhakkak bir toz pudra olmalı.

Gün içerisinde cildinizin yağlı olduğunu gördüğünüz an pudra yapabilirsiniz. Pudra seçiminde dikkat etmeniz gereken nokta kesinlikle toz pudra olmalısı.

Pudranın kapatıcı özelliğinden ziyade matlaştırıcı özelliği olmasına dikkat ediniz. Kapatıcı özelliği olan pudra kullanımı doğal olmayan bir görüntü yaratır.

Göz kalemi
Sabah kalemlerini çekmiş olan kadınlar gün içerisinde gözleri akmış bir şekilde dolaşıyor. Saatler ilerledikçe de göz içindeki kalemin kesik kesik kalması!

Bu görünümden kurtulmak doğru içerikli malzemeyi kullanmaktan geçiyor.

Oje
Gün içerisinde deforme olan ojenizi müdehale edebilecek bir ojeyi de makyaj çantanızda bulundurmak önemli.

Sadece Makyajla Daha Dolgun Dudaklara Sahip Olun

Rujunuzu seçerken yağlı olmayan, mat bir ruj tercih etmelisiniz. Dudak kaleminiz ise ince ve sivri uçlu, rujunuzla aynı renkte olmalıdır.

Dudağınızın etrafına ve dış kısmına kalemle ince bir çizgi çekin. Alt ve üst dudağınızın uçlarını birleştirmemeye özen gösterin, yoksa ağzını hareket ettirdikçe bu kısımdaki ruj dağılabilir.

Alt dudağınızı kalemle çizerken dudağınızın ortasına çok fazla kavis yapmayın, daha düz bir çizgi çekin. Daha sonra ruj ile çektiğiniz kalemin içini doldurun.

Alt dudağınızın ortasına gelen kısma rujunuzun renginde, bir ton açık bir başka ruj ile dikey gölge yapın.

Rujun üzerine ince bir katman parlatıcı sürerek dolgun ve seksi dudaklara kavuşun.