Piramitler Hakkında Bilinmeyenler

•   Kahire'de bulunan "Keops piramidi" nin 12 ton ağırlığında iki buçuk milyon bloktan oluştuğunu, Günde on blok yerleştirilmesi halinde yapımının 664 yıl süreceğini, Piramidin üstünden geçen meridyenin karaları ve denizler itam eşit iki parçaya böldüğünü ve piramidin dünyanın ağırlık merkezinin tam  ortasında bulunduğunu, Yüksekliğinin (164 m.) bir milyarla
çarpımının güneşle dünyamız arasındaki uzaklığı verdiğini, Taban alanının,  yüksekliğinin iki katına bölünmesinin pik sayısını verdiğini,
•   Piramitlerin içerisinde "ultrasound", radar, sonar gibi cihazların çalışmadığını,
•   Kirletilmiş suyun bir kaç gün piramidin içinde bırakıldığında arıtılmış olarak bulunduğunu, Piramidin içerisinde sütün bir kaç gün süreyle taze kaldığını ve sonunda bozulmadan yoğurt haline geldiğini, Bitkilerin piramit içerisinde daha hızlı büyüdüklerini, Çöp bidonu içindeki yemek artıklarının hiç koku yaymadan mumyalaştıklarını,
•  Kesik, yanık, sıyrık ve yaraların piramidin içinde daha çabuk iyileştiğini,
•   Piramidin içinin göreli olarak yazın soğuk, kisin sıcak olduğunu,
Piramit kimin adına yapıldıysa onun bulunduğu odaya yılda 2 kez güneş girdiğini ve bu günlerin doğduğu ve tahta çıktığı günler olduğunu biliyor muydunuz?

Neden Evlilik Yüzüğü Yüzük Parmağına Takılır?

Evlilik yüzüğü neden hep aynı parmağımızdadır da, neden işaret parmağı baş parmak ya da serçe parmak değil de neden yüzük parmağı...Evlilik yüzüğünü ilk defa eski mısır prensesi nefertiti takmıştır...o yıllardaki
Tıbbın ne kadar ilerde olduğu ayrı bir tartışma konusudur ama yüzyıllar Sonra anlaşılmıştır ki direk kalbe giden tek damar evlilik yüzüğünü taktığımız Parmaktadır..Başka hiç bir parmağımızdan direk kalbe giden bir damar yoktur

Bardaktaki Buzlar Neden Birbirlerine Yapışırlar?

Buzun erimesi için yalnızca sıcaklık değil basınç da önemlidir. Dağlardaki buzulların kayma nedeni de budur. Basınçla alt tabaka erir ve kayma oluşur. Bir kabın içinde ya da bir bardakta üst üste duran buzların her biri altındakine değdiği noktada bir basınç oluşturur ve bu noktada çok küçük kısım erir. Buradan hareket eden su çok az yanda iki buz küpçüğünün birleştiği noktada tekrar donar. İki buz parçası kaynak yapılmışçasına birbirlerine yapışır ve orada bir daha erime olmaz.

Neden Otellerin Kapıları Döner Kapılıdır?

Döner kapıların tek amacı enerji ve yer tasarrufudur. Büyük binaların içerleri devamlı olarak ısıtılır. Açılan normal kapıdan içeri soğuk hava rahatlıkla girer. Eğer normal kapı kullanılırsa hava değişimi nedeniyle klimalar veya motorlar yeniden çalışacaktır. Özellikle çok kişinin girip çıktığı otel veya benzeri binalarda enerji tasarrufu için döner kapı kullanılır. Döner kanatlar sıcak havanın dışarı çıkmasına, soğuk havanın da içeri girmesini engeller. Üstelik tüm bu işlev kapı çapı kadar yer alır.

Bir Hafta Neden 7 Gündür?

Babilliler 7 günlük haftayı zaman birimi olarak kullanıyorlardı. İlk çağlarda bilinen beş gezegen ile güneş ve ayın sayısının 7 oluşu bu sayıyı gizemli ve uğurlu kılıyordu. Daha sonra dinlerde göğün 7 kat oluşu ve doğadaki ana renk sayısının 7 oluşu, müzik notalarının 7 oluşu sayının önemini daha çok belirtti. Daha sonra Fransa takvim yapısını değiştirerek hafta sayısını 10 yaptı ama kabul görmedi. Rusya 5 günlük hafta uygulamasına geçti, o da tutulmadı. Sonunda yine hafta 7 gün olarak kaldı.

Satrançta Şah Neden O Kadar Pasiftir?

Çünkü şah koruma altındadır. Zaten satrançta amaç şahı almaktır. O yüzden bütün taşlar onu korumakla görevlidir. Vezir ise başkumandan gibi şaha yardım eder. İleri geri, çapraz her yöne gidebilir. Batıda vezire Kraliçe adı verilmiştir. Bununla Kraliçe'nin Kralın en büyük desteği olduğunu işaret etmektir. Satranç 6. yüzyılda Hindular tarafından oynanmaya başlanmış, oradan dünyaya yayılmıştır.

İnsanlar Saatlerini Neden Sol Kollarına Takarlar?

Özel bir durum veya farklı olma düşüncesi yoksa insanların çoğu saatlerini sol kola takar. Çünkü çoğunluk sağ elini kullanmaktadır ve bu kolun daha hareketli olması nedeniyle saatin bir yerlere çarpıp zarar görme olasılığı yüksektir. Zaten saatin kurma düğmesi 3 rakamının yanındadır. İnsanlar saati kurmak istedikleri zaman onu bilekten çıkarmadan sağ elle uzattıkları sol kollarındaki saati kurabilirler.

Mezara Neden Çiçek Konur?

İlk olarak Mısır Firavunu Tutamkamon' nun milattan önce 1346 da öldüğünde mezarının çiçekten taçlarla kaplandığı saptanmıştır. Kuzey Avrupa da ise M.Ö 2000 yıllara kadar mezara çiçek konduğu belirlenmiştir. O zamanlarda bu çiçeklerin amacı iyi ruhları çekme, kötü ruhları kovma amacıylaydı. Sonradan ise asıl amaç cesetler çürürken çıkan kokuyu kamufle etme amacını taşır. Servi ağacı da bu nedenle mezarlıklarda kullanılır. Ağacın yaprakları rüzgarı önler, kendine özgü ferah kokusu vardır. Cenaze törenlerinde siyah giyinmenin amacı da mezarlıklarda hayaletlerden sakınmak amacı taşımaktadır.

Dünyanın En Çok Söylenen Şarkısı Hangisidir?

Bu şarkı "Happy birthday to you" dur. Şarkının asıl kaynağı Amerikalı iki kız kardeşe aittir. Orijinal adı "Good Morning to All" yani "hepinize günaydın"dır. Daha sonra güftesi değiştirilerek bütün dünyaya yayılmıştır. Fakat telif hakkı kardeşlere aittir, onlardan sonra da Warner/chappel müzik şirketine geçmiştir. Müzik ticari amaçlı kullanıldığı zaman şirkete ödeme yapma zorunluluğu vardır.

Kağıt Parayı Kimler İcat Etti?

Para icat edilmeden önce, deniz kabuğundan kıymetli metallere kadar çeşitli mallar değişim aracı olarak kullanılmıştır. Tarihi kayıtlara göre, M.Ö. 118 yılında Çinliler deri para kullanmışlardır. İlk kağıt para ise M.S. 806 yılında yine Çin’de ortaya çıkmıştır.
Batıda kağıt paraların basılması ve kullanılması 17 nci yüzyılın sonlarına rastlamaktadır. İlk kağıt paranın 1690’lı yıllarda Amerika Birleşik Devletleri’nde Massachusetts Hükümeti, İngiltere'de ise "Goldsmiths" ler tarafından basıldığı ve dolaşıma çıkarıldığı, 1694 yılında İngiliz Merkez Bankası ve daha sonra diğer ülke merkez bankalarının kurulması ile de yaygınlaştığı görülmektedir.
"Kağıt icat edildi, paranın kağıt olması yüzyıllar sürdü."

Kısa Bir Hikaye Molası : Sakın Emeğini Bilmeyenlere Sunma

Hindistan da çok ünlü bir ressam varmış.
Onun yetiştirdiği bir ressam olan Raciçi ise artık eğitimini tamamlamış ve son resmini yaparak ünlü ressam Ranga Guru’ya götürmüş ve ondan resmini değerlendirmesini istemiş.
Ranga Guru ise;
- Sen artık ressam sayılırsın Raciçi. Artık senin resmini halk değerlendirecek, diyerek resmi şehrin en kalabalık meydanına götürmesini ve en görünen yerine koymasını istemiş. Yanına da kırmızı bir kalem koyarak halktan beğenmedikleri yerlere çarpı koymalarını rica eden bir yazı bırakmasını istemiş. Raciçi denileni yapmış ve birkaç gün sonra resme bakmaya gittiğinde görmüş ki, tüm resim çarpılar içinde ve neredeyse görünmüyor. Çok üzülmüş tabi. Emeğini ve yüreğini koyarak yaptığı tablo kırmızıdan bir duvar sanki. Alıp resmi götürmüş Ranga Guru’ya ve ne kadar üzgün olduğunu belirtmiş.
Ranga Guru üzülmemesini ve yeniden resme devam etmesini önermiş. Raciçi yeniden yapmış resmi ve gene Ranga Guru’ya götürmüş. Tekrar şehrin en kalabalık meydanına bırakmasını istemiş Ranga Guru. Ama bu defa yanına bir palet dolusu çeşitli renklerde yağlı boya, birkaç fırça ile birlikte… Ve yanına insanlardan beğenmedikleri yerleri düzeltmesini rica eden bir yazı ile birlikte bırakmasını istemiş.
Raciçi denileni yapmış.
Birkaç gün sonra gittiği meydanda görmüş ki resmine hiç dokunulmamış, fırçalar da, boyalar da kullanılmamış. Çok sevinmiş ve koşarak Ranga Guru’ya gitmiş ve resme dokunulmadığını anlatmış.
Ranga Guru ise;
Sevgili Raciçi, sen birinci konumda insanlara fırsat verildiğinde ne kadar acımasız bir eleştiri sağanağı ile karşılaşabileceğini gördün.
Hayatında resim yapmamış insanlar dahi gelip senin resmini karaladı.
Oysa ikinci konumda onlardan hatalarını düzeltmelerini istedin, yapıcı olmalarını istedin. Yapıcı olmak eğitim gerektirir. Hiç kimse bilmediği bir konuyu düzeltmeye kalkmadı, cesaret edemedi.
Sevgili Raciçi, mesleğinde usta olman yetmez, bilge de olmalısın. Emeğinin karşılığını ne yaptığından haberi olmayan insanlardan alamazsın. Onlara göre senin emeğinin hiç bir değeri yoktur.
Sakın emeğini bilmeyenlere sunma ve asla bilmeyenle tartışma.

Hamam Böceği İlaçlama Nasıl Yapılır?

Hamam böceği çok hızlı üreyen bir haşere türüdür. Önlem alınmadığı taktirde çok hızlı ürerler.Yaratılış özelliği olarak öleceğini anladığı anda tüm yumurtalarını dışarı bırakır. Yumurtalar gözle görülemeyecek kadar küçüktür. Bu nedenle kesinlikle üzerlerine basılmamalıdır. Hamam böcekleri için özel hazırlanmış profesyonel kullanıma uygun haşere ilaçları kullanılır. Hamam böcekleri çok farklı türlere sahiptir. Ülkemizde en sık görülen hamam böceği türleri; Amerikan hamam böceği, Alman hamam böceği ve Oryantal hamam böceğidir. Bu üç haşere türünde farklı ilaçlar kullanılmadır. Etkisi olmayan haşere ilaçlarının kullanımı maddi ve manevi olarak sizler zarara uğratacaktır.

Pire İlaçlama Nasıl Yapılır?

En büyük haşere sorunlarından biri pirelerdir. Pireler çok hızlı hareket ettiklerinden ötürü klasik ilaçlama yöntemi olan pompa (puvizatör) etkili olmamaktadır. Pompa ile enjekte edilen ilacı algılayan pireler çok hızlı hareket ettikleri için hemen kendilerine güvenli bir ortam bulur ve tehlike geçene kadar o bölgeden ayrılmazlar. Uzun süre bu bölgede kalabilir ve ilacın etkisi geçene kadar yerlerini değiştirmezler. Pireler için en ideal çözüm ULV - soğuk sisleme cihazıdır. Bu cihaz sıvı ilacı buhara dönüştürdüğünden, ilaçlama alanında kaçacak nokta bulamamaktadır.

Böcek İlaçlama Yaptırırken Ne Tür İlaçlama Yaptırmalıyım?

Haşere ilaçlama genel olarak üç sınıfa ayrılır. Bunlar kokulu ilaçlama, kokusuz ilaçlama ve jel ilaçlama olarak adlandırılır. Genellikle sıvı uygulamalar olan kokulu ve kokusuz ilaçlama yöntemleri kullanılmalıdır. Çünkü sıvı ilaçlama yöntemleri anlık yok etme gücüne sahiptirler. Jel ilaçlama yöntemlerinde ise haşereler ortalalama 15 gün içerisinde yok olur. Sıvı ve jel ilaçlama yöntemleri arasındaki farkları kıyaslamak gerekirse;

Jel ilaçlama geç etki eder. Fakat ilaçlama öncesi ve sonrasında hazırlığa gerek yoktur.
Sıvı ilaçlama anlık etki eder. Fakat ilaçlama öncesi ve sonrasında hazırlık gerekir.
Sıvı ilaçlama 3 yaş altı bebeklerin bulunduğu ortam için müsait değildir.
Jel ilaçlama her koşulda uygulanabilir.

Böcek İlaçlama Servisi Çağırırken Dikkat Edilecekler

Evinizde veya iş yerinizde haşere sorunu ile karşılaştığınızda, böcek ilaçlama servisi çağırmaya karar verirseniz. Bu konuda kısa bir inceleme yapmanız gerekecektir. Çağıracağınız ilaçlama firmasının belgelerine, geçmişine ve referanslarına kısa bir şekilde inceleyiniz. Bu koşullara dikkat etmeniz sağlığınız ve haşere sorununun çözümü açısından önemlidir. Haşereler her yerde bulunabilirler. Önemli olan nasıl geldiği değil, nasıl yok edileceği düşünülmelidir. Çünkü önlem alınmadığı taktirde, çok hızlı bir şekilde üreyerek çoğalmalarına sebep olur. Bu tür durumların önüne geçebilmek için ilaçlama firması seçerken seçici davranılmalıdır. Böcek ilaçlama şirketinin kurulabilmesi için bir takım yasal zorunluluklar mevcuttur. Hizmet yeterlilik belgeleri, gerekli alt yapı ve ekipman, personel eğitimleri sektörün olmazsa olmaları arasındadır. Ülkemizde maalesef bu sektörde izinsiz faaliyet gösteren çok sayıda firma ve şahıs bulunmaktadır. Bu oluşum sağlık açısından çeşitli sorunları beraberinde getirmektedir. Sağlık sorunlarının yanı sıra haşerelere yanlış ilaç enjekte edilmesi haşerelerin istila boyutunu arttırabilmektedir. Bu konu hakkında kullanıcılar dikkatli olmalıdır.

Meme Dokunma Ve Görme Arzusu Erkekler Neden Göğüs Severler?

Meme dokunma görme arzusu, bence doğuştan hepimizde oluşan bir içgüdü. Erkeklerde daha fazla olmasının sebebi kendisinde Meme organının tutulamayacak kadar körleşmiş ve çok minik olması, Kızlarda ise bu mevcut bişey olduğundan sorun yok Kızların çoğu kendi göğüslerinden memnun değildir bu yüzden güzel göğüsler kızlarında dikkatini çeker. Erkeklerdeki meme dokunma görme arzusu, bebeklikle birlikte bastırılıyor.Küçüklükten itibaren meme bize anne kadar yakın gelmiştir.
Erkeklerde bu iç merak haline dönüşüyor keskinleşiyor. Kızlarda zaten var olan birşey olduğundan eksiklik oluşmuyor ve Meme sevgisi hemen hemen her erkekte vardır.Ve erkekler erkeklik hormonuna sahip oldukları için kadınları arzularlar.

Önyargılı Olmak Nedir?

Bu kişiler yeni sorumluluk ve dolay isiyle eleştiri alma olasılığı, odak noktası olma, üstlerle daha çok ilişki kurma ve inisiyatif kullanma durumları nedeniyle islerinde daha üst konumlara yükselme tekliflerini reddedebilirler. Başkaları hakkında başlangıçta "beni eleştirir, beni aralarına almazlar" diye düşündüklerinden yeni ilişkilere girmekten kaçınırlar. Kendilerinden bahsetmekte, iç dünyalarını açmaları konusunda yanlış anlaşılma ve reddedilme endişeleri nedeniyle zorluk yasarlar.

Porno Film Nasıl Çekiliyor ve Porno Oyuncusu olup Filmde Nasıl Oynanır?

Pornocu olmak için ajanslara başvurabilirsiniz. Malesef yazımızın devamı yoğun şikayet üzerine kaldırıldı. Aşağıya yorum yazarak pornocu olma sürecinde neler yaptığınızı anlatıp herkese yardımcı olabilirsiniz yada bilgilerinizi bırakırsanız belki bir porno şirketi görüp sizi işe alabilir lakin ciddiyseniz bu işlere girin günde 50 kişiyle bile seks yapmanız gerekebilir işiniz bu olacak ona göre. 

Jigolo nasıl olunur öğrenmek isterseniz tıklayın.

Direkt porno şirketlerine telefon edip yada maille başvurun. Bu linke tıklayarak vikipediden bütün porno şirketlere ulaşabilirsiniz.

Oral Seks Zararları yapılmasında sakınca var mı?

Anal Seks Zararları ve yapılmasında sakınca var mıdır?

31 çekmek mastürbasyon zararları yararları tıkla oku,

Dünyanın En Yaşlı Kuşu

En son 1996 yılında görülen ve hala yaşayıp yaşamadığı bilinmeyen 45 yaşındaki kuş kendi türünün en yaşlısı olma rekorunu elinde bulunduruyor.

Dünyanın En Çok Kazanan Mankeni Kimdir?

Artık defilelere çıkmamasına rağmen dünyanın en zengin mankeninin bayan vücut olarak anılan Elle Macpherson olduğu biliniyor.Ellenin toplam 39 milyon dolarlık bir serveti var ! Avustralyalı olan ve 1980 yılında keşfedilen 36 yaşındaki güzel manken artık hollywood yapımı filmlerde oynuyor.

Dünyanın En Pahalı Ayakkabıları

Manolo Blahnik adında bir modacı 1999 yılında düzenlenmiş bir defile için her biri 18 ayar altından yapılmış 6 çift ayakkabı hazırlamış ve bu ayakkabılar şov sırasında bodyguardlar tarafından korunmuş çünkü her bir çiftin fiyatı tam 10.000 dolarmış.

Dünyanın En Zengin Modacısı Kimdir?

Dünya üzerindeki en zengin modacı toplam 3 milyon dolar servetiyle Ralph Lauren'dir. onun modadaki imparatorluğu 1960larda küçük bi kravat mağazayla başlamış. New yorklu olan modacı bundan önce ise sadece bi tezgahtarmış

Evli ve Çocuklu Porno Star Oyuncuları

Porno starlarının bazıları evlidir.

priya rai - evli - 2 çocuğu var
rachel star - evli - çocuğu yok
trina michaels - evli - 1 çocuk var
gina lynn - evli - çocuk yok
austin kincaid - evli - çocuk yok
kristal summers - evli - 2 çocuk
tera patrick - evli - çocuk yok
lanny barbie - evli - çocuk yok
brandy taylore - evli - 1 çocuk
jada fire - evli - 1 çocuk
demi delia - evli - 3 çocuk
mindy main - evli - 1 çocuk
Kayden Kross - 1 çocuk var
MaryJane Johnson - şuanda hamile partneri Rocco dan..

Youtube'de Bir Kanalı Şikayet Etmek İçin

Youtube'de bir kanalı şikayet etmek istiyorum diyorsanız aşağıdaki link size yardımcı olacaktır.Uygun bölümü işaretleyip şikayet ederseniz kanal feshedilir kapatılır.

Şikayet etmek için tıklayın.