Sakadat Yahnisi Yemeği Nasıl Yenir Tarifi
Geleneksel bir İskoç yiyeceği olan sakatat yahnisi kıyılmış
koyun kalbi, karaciğer ve akciğer ile soğan, baharatlar, yulaf ezmesi, tuz ve
et suyu karışımının koyun midesinde birkaç saat haşlanmasıyla yapılır. Popüler
bir gastronomik lezzetler ansiklopedisi olan Larousse Gastronomque, sakatat
yahnisinin “çok besleyici ve lezzetli bir tada sahip” olduğunu iddia eder.
Sakatat yahnisini tüm sene boyunca İskoç marketlerinde, koyun midesi yerine
yapay bir kese içinde bulmak mümkün. Hatta bazıları, yemeden önce mikrodalga
fırında ısıtılmak üzere, konserve şeklinde satılmaktadır. Benzer yiyecekler
koyun yerine keçi, domuz ya da dana eti ile yapılmış bir şekilde, diğer Avrupa
ülkelerinde de bulunabilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder