Yulafın Faydaları Nelerdir?

Otsu bir tahıl bitkisi olan yulaf bol miktarda nişasta içerir. B grubu vitaminler ile başta kalsiyum, magnezyum, potasyum, fosfor ve demir mineralleri olmak üzere mineraller bakımından da zengindir.Kandaki kolesterolü düşürücü, depresyonu önleyici, sinirleri güçlendirici, besleyici, yaraları iyileştirici ve tahrişi önleyicidir. Yulaf otu; depresyonu önleyici, teskin edici ve terleticidir.

- Yulaf ezmesi veya yulaf kepeğinin yenmesi halinde kandaki kolesterolü, şekeri düşürür, üründeki glikozu azaltır ve yorgunluk, isteksizlik ve dermansızlığa karşı kullanılır. Ayrıca yapılan araştırmalara göre vücuttaki zehirli elementleri temizlediği bu nedenle yan tesirinin de olamaması nedeniyle kimyasal ilaçlara tercih edilmektedir.
- Yulaf otu tentürü veya ekstresinin uyuşturucu maddeleri (afyon, esrar, alkol ve sigara) bırakanlarda görülen sinirsel krizi önlediği tespit edilmiştir.
- Halk arasında; halsizlik, sinirlilik, cinsel yetersizlik, titreme, baş dönmesi, romatizma, gut, ishal, mide üşütmesi ve mide-bağırsak zafiye-tine karşı kullanılır. Yulaf çocukların okulda başarılı olmasını sağlar. Beyinlerini çalıştırır. İnsanlara cesaret verir, hafızayı güçlendirir, sporculara dinamizm verir ve güçlerini artırır ve de şeker hastaları için iyi bir besindir. Çünkü pankreası yormaz aksine onu kuvvetlendirir. Yulaf kahvaltısı yendiğinde yorgunluk, halsizlik, dermansızlık ve uyuşukluğu ortadan kaldırır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder