Dondurma Yemenin Vücuda Etkileri

Dondurma özellikle yaz aylarının vazgeçilmez besin ögesi olmuştur.Büyük küçük herkes dondurmayı severek ve isteyerek tüketmektedir.Son yıllarda dondurma sadece yazları değil kış aylarında da kolaylıkla ulaşabileceğimiz bir tatlı haline geldi.Eminim ki yediden yetmişe her birey dondurmayı sevmektedir.Neredeyse sevmeyen ve tüketmeyen yoktur.
Yaz aylarında daha fazla tercih edilmesinin nedeni sıcak günlerde bize anlık serinlik hissi vermesi ve rahatlatmasıdır.Peki ama bu dondurmayı yerken hiç düşündünüz mü faydaları neler acaba diye?
Toplumumuzda son günlerde dondurma zararlı mı acaba diye bir soru herkesin aklını karıştırmaktadır.Bu yazımızda dondurmanın yeterli miktarda tüketilmesi sonucu yararlarından bahsedeceğiz.Dondurmanın damak tadımız da bıraktığı eşsiz lezzetin yanı sıra sağlığımıza da ciddi boyutta faydaları bulunmaktadır.Bu faydalar uzmanlar tarafından açıklanmıştır.
Kalsiyum ve fosfor bakımından zengin olan dondurmanın aşırıya kaçılmadığı taktirde hiç bir zararının olmadığı iddiası uzmanlar tarafından açıklandı.
Dondurma kalsiyum ve fosfor bakımından zengin olması nedeniyle kemik gelişimine destek olmaktadır.Bu sebepten gelişim çağındaki çocuklara günde yeteri miktarda dondurma yedirilmesinde fayda vardır.
Fosfor ve kalsiyum kaynağının yanı sıra magnezyum, potasyum, demir gibi minerallerin de kaynağıdır.
Vitamin bakımından da oldukça zengindir A,B,C,D,E grubu vitaminleri içerisinde barındırmaktadır.Bu sebepten günlük mineral ve vitaminleri dondurma aracılığıyla karşılayabiliriz.
Dondurma kalori bakımından oldukça düşük bir miktara sahiptir.Hatta diğer tatlılara göre en az kalori dondurmada bulunur.
Dondurma yapımında sütün içinde bulunan kalsiyum ve fosforun daha fazla yoğunlaşması nedeniyle günlük 100 gramdan fazla tüketilmesi önerilmemektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder