Twitter Nasıl Kullanılır?

Twitter’ı kullanmak insanlarımız için garip ve farklı bir iştir. Çünkü Twitter, alışıldık sosyal ağ mantığından biraz daha uzak, biraz daha anlaşılması zordur. Ancak bu duruma rağmen, insanlar Twitter’ı bir kez öğrendiklerinde, bir daha asla bırakamamakta, hatta çoğu zaman Facebook gibi diğer sosyal ağlarda bulunan hesaplarını kapatarak, Twitter’a geçiş yapmaktadırlar.
Twitter’ı tam anlamıyla kullanabilmek için öncelikle kayıt olmanız gereklidir. Kayıt işlemi ise gayet kolaydır. Twitter’a kaydolmak için, Twitter.com adresine girerek, ana sayfada bulunan “New to Twitter?” yazısının hemen altında bulunan formu doldurmanız gereklidir. Twitter şu an Türkçe diline çevrilmekte olsa da, hala bazı eksikleri bulunmaktadır. Bu nedenle, bu yazı kimi zaman Türkçe olarak da görünebilmektedir.
Formu doldurduktan sonra Twitter hesabımıza giriş yaptığımızda, karşımıza Twitter’ın kısa bir tanıtımı çıkacaktır. Takip edebileceğiniz kişileri, nasıl tweet atılacağını ve bazı diğer özellikleri gösteren bu tanıtımı geçtikten sonra, Twitter hesabınızı tam olarak kullanmaya başlayabilirsiniz.
Hesabınızı kullanmak için, giriş yaptıktan sonra, hemen sol tarafta bulunan kutucuğa göndereceğiniz tweeti yazmanız yeterlidir. Gönderdiğiniz tweet, herhangi bir gizlilik ayarı yapmış olmamanız durumunda, herkese görünecektir. Ayrıca, sizi takip eden kullanıcıların anasayfasında, attığınız tweet yer alacaktır.
Twitter’da birini takip ettiğiniz zaman, o kişinin gönderdiği tüm tweetleri ekranınızda görmeniz mümkün. Böylece Twitter’da neler olup bittiğini görebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder