Islak Kek Tarifi

Margarini kaba alıp güzelce eritin, yumurtaları şeker ile birlikte krema gibi olana kadar karıştırıp çırpın.

Şeker eridikten sonra sütü ve yağı ekleyip çırpmaya devam edelim. İyice karıştırdıktan sonra içine kakaoyu ekleyelim. Ardından içine kabartma tozu ve unu ekleyerek tekrar çırpalım.

Elde ettiğiniz karışımdan bir su bardağı kenara ayıralım. Bu ayırdığımız karışımı sos olarak kullanacağız.

Sos için karışımı ayırdıktan sonra kalanı yağlanmış bir kek kalıbına boşaltarak, orta ısılı bir fırında yaklaşık yarım saat kadar pişirelim. Kekin ortasına bir bıçak batırarak pişip pişmediğini anlayabilirsiniz. Eğer bıçak temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir.

Pişirme işlemi sonrası servis edeceğiniz tabağa ayırdığınız soyu kek sıcakken üzerine dökebilirsiniz. Kek, iyice sosunu çektikten sonra servis edebilirsiniz. Üzerine istediğiniz malzemelerde süslemeler yapabilirsiniz. Keki zenginleştirmek sizin elinizde…

Islak kekte dikkat edilmesi hususlar
Not : Kakaolu kekin üzerine dökeceğiniz sosun daha bol olmasını istiyorsanız ayırdığınız bir bardak sosa biraz daha süt ve kakao ekleyin. Ayrıca sosu dökmeden önce karıştırın.

Islak kekin lezzetli olması için tıpkı bir çay gibi demini alması gereklidir. Yani keki bir süre bekletin. Ayrıca keki pişirdikten sonra üzerine sosu döktüğünüzde kekin ıslaklığını koruyabilmesi için üzerine dökülen sosun bir kapak veya streç folyo vb. ile üzerinin örtülmesi gerekmektedir. Unutmadan… sosu dökmeden önce güzelce karıştırın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder