Vanilyalı Dondurma Tarifi

Vanilyalı dondurma yapmak için hemen aşağıda bulunan resimdeki malzemeleri hazırlayın daha sonra vanilya çubuğunu boylamasına ikiye kesip bir bıçak yardımı ile özünü kazıyın. Süt, vanilya özü, krema ve sütü bir tencerede kaynatın. Bu sırada yumurta sarılarını ve şekeri beyazlaşana kadar mikserle çırpın. Kaynayan sütlü karışımı yavaş yavaş yumurtalı karışıma ilave edin ve çırpma teli ile karıştırın.
Karışımı bir tencereye alın. Kısık ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Karışımı muhallebi kıvamına gelmeden ocaktan alın. Başka bir kaba aktarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Haznesini buzlukta 24 saat soğuttuğunuz dondurma makinanızı çalıştırın. Soğuyan karışımı hareket halinde olan dondurma makinesine dökün. Kıvam alana kadar, yaklaşık 15-20 dakika çalıştırın.

Dondurmanızı plastik spatula yardımıyla başka bir kaba alın. Buzdolabına koyup -18°C’de muhafaza edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder