Sakadat Yahnisi Yemeği Nasıl Yenir Tarifi

Geleneksel bir İskoç yiyeceği olan sakatat yahnisi kıyılmış koyun kalbi, karaciğer ve akciğer ile soğan, baharatlar, yulaf ezmesi, tuz ve et suyu karışımının koyun midesinde birkaç saat haşlanmasıyla yapılır. Popüler bir gastronomik lezzetler ansiklopedisi olan Larousse Gastronomque, sakatat yahnisinin “çok besleyici ve lezzetli bir tada sahip” olduğunu iddia eder. Sakatat yahnisini tüm sene boyunca İskoç marketlerinde, koyun midesi yerine yapay bir kese içinde bulmak mümkün. Hatta bazıları, yemeden önce mikrodalga fırında ısıtılmak üzere, konserve şeklinde satılmaktadır. Benzer yiyecekler koyun yerine keçi, domuz ya da dana eti ile yapılmış bir şekilde, diğer Avrupa ülkelerinde de bulunabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder