Bebeklerin Ay Ay Konuşma Gelişimi

2-5 Ay ( a-guuular)

Sesini fark etmeye, ses tellerini kullanabilmeye, iletişim kurmaya başlar. Bu dönemde bebeğinizin sesini duyar duymaz yanına koşmayıp, kendi kendine söylenmesine, konuşmasına fırsat tanıyın.

5-7 Ay (a-aaa sesleri)

Bebeğin hem beyin hem de ses telleri hızla gelişmeye devam eder. Bu dönemde 8-10 tane değişik ses çıkarmaya başlayabilir. Cümlelerle konuşmayı taklit eder gibi normal sesle başlayıp, alçaltıp yükselterek sesler çıkarmayı başarır.

7-12 Ay (ba-ba-ba)

Bir sesli, bir sessiz harften oluşan basit heceler arka arkaya dizilerek konuşma dönemidir; mama, baba, dede gibi… İlk gerçek sözcükler bunlarmış gibi görünse de çoğu çocuk ilk kelimelerini 9-14 ay arasında öğrenir.

18-24 Ay (Bir araya getirme)

Bu aylarda günde 8-10 kelime öğrenir, kelime haznesi çok genişler, iki kelimeli basit cümleler başlar. İstediklerini yaptırmanın konuşmaktan geçtiğini algılayan çocuk, konuşmaya çok çaba gösterir, anlatamadığında da büyük hayal kırıklığı yaşayabilir.

24-36 Ay (Akıcı konuşma)

24 aydan sonra sadece eylem fiilleri ve nesne isimleri değil, duygularını belirten kelimeler de kullanmaya başlarlar; istiyorum, mutluyum gibi…

Erkeklerin Kadınlarda En Beğendiği Saç Modelleri

Gür ve doğal dalgalar

Saç spreylerini ve köpükleri sevmiyorlar. Çünkü bu ürünler saçı sertleştiriyor ve saça suni, kalıp gibi bir görünüm veriyorlar.

Erkekler en çok doğal, yumuşacık ve iri dalgalı saçları seviyorlar.

Klasik düz saçlar

Erkekler düz ve parlak görünümlü saçları seviyorlar çünkü bu saçlar onlara -içgüdüsel olarak- sağlıklı ve genç bir imaj veriyor.

Saçlarınızı ıslakken, baş aşağı tutup fön makinesiyle kurutun. Bu şekilde düz saçlara kavuşursunuz. Bir de saç bakımında kullanılan parlatıcı spreylerden birini edinin ve kuru saçlarınızın uçlarına, ortalarına bundan biraz sıkın.

"Yataktan yeni kalkmış" gibi

Erkekler bu saçı çok seksi buluyor! Gerçi kadınlar da erkekler kadar bu modeli beğeniyor. Oldukça kolay, rahat ve çekici bir stil...

Nemliyken saçlarınızı köpükleyin ve fön makinesiyle saçlarınızı gelişigüzel kurutun.

At kuyruğu

Sıkı ve yüksek bir at kuyruğu, en çekici yanınızı ortaya çıkarır: Boyun. Erkekler bu modele kesinlikle aşık o yüzden!

Ve sıra sizde Sizce erkekler, kadınlarda hangi tarz saçları beğeniyor olabilir?

Sürekli Kucağa Alınmak Bebekleri Şımartır Mı?

Bebeklerin yaşama güvenle sarılabilmeleri için kucaklanmaya, ten temasına gereksinimleri vardır. Ancak her durumda ağlayan bebeği kucağa almak bebeklerin düzenini bozan, onları tamamıyla yetişkinlere bağımlı duruma getiren, var olan kaynaklarını kullanmaktan alıkoyan bir tutumdur. Örneğin pek çok bebek gece uyanır ve tekrar uykuya dalar. Ancak her uyanıp ağladığında onu kucağa alıp, evin içinde dolaştıran ebeveynler bebeğin kendisini rahatlatarak yeniden uykuya dalma gizli gücünü kullanmasına fırsat vermedikleri için, bebekleri kendi başlarına uykuya dalmayı öğrenemezler.

Sürekli Ağlayan Bebeği Susturmak İçin Neler Yapılabilir?

Bu durumda öncelikle bebeğin niçin ağladığını anlamak gerekir. Ağlama bebeğin konuşma dilidir. Bebekler konuşamadıkları için ağlayarak isteklerini, sıkıntılarını dile getirmeye çalışırlar. Bebeklerin ağlamalarının pek çok nedeni vardır. Açlık, kulak enfeksiyonları, karın ağrıları, gaz sancıları, altını kirletmiş olması, diş çıkarması, bebeğin fazla yorgun olması ve kolik bebek olması gibi. Bebekler günde ortalama farklı zaman dilimlerinde 3 saat ağlarlar, bu durum olağandır. Kolikli bir bebek ise üç hafta boyunca haftanın üç günü üç saat süreyle ağlar. Diğer bebeklerden farklı olarak ağlamanın hepsi bir seferde ve aynı zaman diliminde gerçekleşir. Ağlayan bir bebek karşısında çaresizliğe kapılmak yerine, öncelikle ağlamaya yol açabilecek fiziksel bir neden olup, olmadığından emin olun.

Bebekler Kucağa Alışır Mı?

Her ağladığında bunun nedenini araştırmadan, sürekli olarak bebeklerini kucaklarına alarak sakinleştirmeye çalışan anne-babaların bebekleri kucağa alışır.